Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija pecljata bradavica

pecljata bradavica

Pozdravljeni!

Pred nekaj meseci se mi je v bližini vhoda v nožnico pojavila bradavica. Je mehka, temno rjave barve in je na kožo pritrjena samo z manjšim delom (ne s svojo celo površino). Mislim, da gre za tako imenovano pecljato bradavico, ki pa me moti (boli), pri umivanju in brisanju. Menite, da bi se je lahko znebila, če bi okrog nje zavila nitko in jo ‘zadavila’?

Maša

Spoštovana Maša!

Priporočil bi vam, da stopite do dermatovenerologa, da postavi natančno diagnozo in vam “bradavico” strokovno odstrani (verjetno z elektriko, če si spremembo pravilno predstavljam). Pri odstranitvi z nitko bi lahko krvavelo bolj, kot bi bilo potrebno, vprašanje pa je tudi, ali bi bili res uspešni in ali bi postopek opravili v dovolj sterilnih pogojih.

Prvič nisem napisala, da sem v osmem mesecu nosečnosti. Ali to kaj spremeni način odstranjevanja bradavice? Naj raje počakam in jo odstranim po porodu?

Hvala. Maša

Spoštovana Maša!

Morda ne bi bil odveč posvet pri dermatologu, da določi vrsto “bradavice” in njeno točno lego, verjetno pa boste lahko z odstranitvijo počakali do poroda.

New Report

Close