Najdi forum

Pečica s pirolizo?

Kupujem pečico, pa ne vem, če bi se odločila za pečico s pirolizo ali ne. Sem slišala, da imajo skoraj vse nove pečice eco clean obloge, ki se tudi dobro čistijo in da piroliza sploh ni potrebna. Kakšne so vaše izkušnje in kaj priporočate?

Mislim da tistih eco clean oblog enostavno ne moreš primerjati s pirolizo. Pri pirolizi naredi pečica praktično vse sama, ti potrebuješ na koncu samo kakšno minutko, ampak dobesedno, da obrišeš pepel iz pečice.
Jaz je ne zamenjam za noben denar 🙂

Ja, naša naj bi imela kao vse funkcije za lažje čiščenje, pa je vse bolj kot ne larifari.

Iskreno rečeno, čistoča pečice mi je ne seznamu pomembnosti nekam zelo na koncu :-))
No, v prejšnjem stanovanju sem imela nek kao čudežni material, ko daš vodo v posodo, prižgeš pečico in jo tako pariš, “in potem samo pobrišete”. Jah, nič ni pomagalo. Najbrž seveda tudi zato ker sem se to lotila delat 1x letno… :-))
In ker sem kakršna sem, imam sedaj pirolizo. Žal jo še nisem stestirala, a info o njej me je prepričal, da bo to delovalo. Saj veš, na neki notri temperaturi se vse upari. Brez ultrastrupenih čistil itn.

Letos smo zamenjali pečico, vzeli Boschevo s pirolizo, čisti se fantastično, zelo priporočam. le obrišeš pa je.

Mi lahko poveš, saj bo svinjarija se upepelila četudi to ne delam ravno redno?

Pri normalni uporabi enkrat na tri mesece

Piroliza je zakon, resnično enkratna zadeva. Imam pečico Miele pri kateri lahko tudi sam programiraš najrazličnejše programe, super stvarca,
lp.

Že 100x sem na pisala na ta forum: piroliza je zakon!!!!

Ista vprašanja, isti odgovori,
lp.

Hvala vsem za odgovore. Razmišljam o nakupu Boscheve pečice s pirolizo, pa me moti to, da nima izvlečnih vodil in se mi zdi, da se pleh malo zatika, ko ga vlečeš ven. Ponujajo pa možnost variabilnega izvleka Comfort, pa ne vem, kako to izgleda? Mogoče kje imate?

Pečica Miele ima izvlečna vodila,
lp.

Mene pa zanima, če vas nič ne moti, ker Boscheva pečica s pirolizo nima izvlečnih izvodil? Meni se je na razstavnem prostoru zdelo, da se pleh zatika in da je to moteče? Me zanimajo vaše izkušnje ob redni uporabi.

Hm, tukaj bom samo posredoval nasvet prodajalca, ki je rekel znanki: “Če nisi res lena, potem nikar ne pirolize, ker smrdi kot v krematoriju.” Mi imamo doma Mieletovo pečico, ki ima res dobro prevleko in jo je res lahko čistiti. Pri pirolizi je še vedno potrebno obrisati prah (pepel).

Je pa res Miroslav (prodajalec Bele tehnike na http://trgovina.over.net) rekel tole:

“Kot pri vseh stvareh je tudi tu napredek svoje naredil. Pri prvih pirolitičnih pečicah(10 let nazaj) je bilo razen cene(8-9ooodem), treba bilo vzeti v zakup da zaradi slabše izoliranih vrat pečice v prostoru bilo vroče in znalo je tudi smrdeti. Ampak čistila za pečico tudi kar smrdijo,a ne? No danes pečice boljših znamk(Electrolux,AEG,Bosch) pri pirolizi ne smrdijo. Vrata od pečic se sicer malo segrejo, to je pa to.
LP MIROSLAV”

New Report

Close