Najdi forum

pečena jabolka?

Nikoli še nisem pekla jabolk in sploh ne vem kako…..

prosim, če mi lahko katera napiše…….

olupim?

dam kaj olja?

razrežem?

kako dolgo?

Help!!!

Pikica

Jaz jih pečem v mikrovalovni pečici. Jobolko razpolovim, izkoščičim, dam malo mletih urehov v dolbino, prelijem z zmletimi zmrznjenimi goznimi sadeži, ali borovnicami, lahko pa daš čez jabolja kar zmrznejna. Vse to na krožniku dam v mikrovalovno pečico za 10 minut. In tako so pripravljena zelo dobra pečena jabolka. Lako tudi malo poslakaš.

A kar orehe mlete brez vsega?

že jem-hvala!

mmm, je dobro kosilo za sadni dan…..Dala sem jo v mikrovalovko in potresla z zamrznjenimi malinami in cimetom.

Nikoli nisem vedela, da je to takooo dobro! Moj 5-mesečni sin me je tako zraven gledal in jamral: ama, ama…..pa sem mu dala Frutek.

Pozdravček !

pikica

O ti hudoba!:)))))))))Kako si mogla,vsaj za polizat bi mu dala:))))))

Ubogo dete,da ima tako mamo:)))))))))))

Ga kar vidim kako gleda z žarečimi očkami in se mu sline cedijo:)))

Lp in imej se rada,mulčku pa enga velikega cmoka!
A

Ne me no tako oštevat!!!

Bilo je iz mikrovalovke, pa sem preveč “haklik” za otroka in mu nisem hotela dati, ker ni zdravo!

Frutek je pa pojedel z veseljem in nič bil hud na mamico!!!

jaz recimo spečem jabolka tudi brez orehov-samo na pol prerežem in dam v pečico. nažalost nimamo mikrovalovke, tako da melo dlje traja, a ko so enkrat nared, so res dobre…moram spet kdaj ponoviti!

Pikica, orehom lahko dodaš malo rozin. Zelo dobra so tudi, če jih napolniš z marmelado, seveda tisto brez dodanega sladkorja, pa malo potreseš z mletimi orehi – pa cimet. če ti paše.

Če nimaš mikrovalovke, se jih da tudi podušiti v malce vode in pomarančnega soka, kar na plinu ali elektriki. je hotreje, kot greti pečico.

LP!

New Report

Close