stanje ostaja isto.
požiralnik me peče 24 ur na dan.
ali je mogoče,da se mi je kislina popolnoma zmanjšala,da jo imam premalo in mi to povzroča probleme??? namreč prebrala sem da je normalen ph v želodcu okoli 3,jaz imam pa 7-zmerjen na gastroskopiji???? a ni to čisto premalo za normalno razgradnjo encimov? v angleški literaturi pa sem zasledila tudi,da premalo kisline povzroča ‘heartburn’-to kar imam jaz,nohti se mi lomijo,zelo suho kožo sem dobila po obrazu zadnje 2 meseca,…krče v trebuhu tudi imela sm in tja….
Kaj menite…če jo mogoče res imam premalo zaradi nenehneega jemanja zaviralcev (naj povem,da mi je po njih še slabše včasih-emozul), v kolikem času,če preneham jesti zaviralce,se bi stanje lahko izboljšalo?? ). ker ko sem jemala po 2 zaviralca na dan,sem imela poleg pečenja še hude krče v trebuhu….ko sem zmanjšala na enega,so krči nekoliko pojenali…ampak pekoč občutek,neznosen,ostaja v požiralniku
Spoštovani,
skušala sem kaj več izvedeti o tem, kako vam pomagati. Enostavno morate poskusiti brez zaviralca. Nastajanje kisline se normalizira v par dneh, saj se protonske črpalke dnevno obnavljajo. Hitri boste videla, če je tako boljše.
LP, Marija Š. Gašperšič
Stanje se je tako poslabšalo brez zaviralcev,da sem bila pri dežurnem,ker nisem zdržala pekočine.
Sedaj jemljem dvakrat na dan zaviralca-emozul 40 mg zjutraj in zvečer ter že dva tedna Amyzol-10 mg na dan.
Moja diagnoza nekateri pravijo da naj bi bila preobčutljivost požiralnika-funkcionalna motnja.
Mi lahko kaj več poveste o tem?…..
Stanje se je popravilo za 95%.