Najdi forum

Zanimamo se za nakup peči Junkers za ogrevanje prostorov in sanitarne vode in če nam lahko priporočite kakšna je kavaliteta peči Junkers in ali je bolje da peč zaznava temperaturo samo znotraj hiše ali tudi od zunaj, ker nam glede tega inštalater ni znal svetovati, samo razliko v ceni je povedal.

Nam lahko pomagate s konkretnimi izkušnjami s to pečjo.

Hvala za odgovore in lep pozdrav.

Resno predlagam da poiščete novega inštalaterja ki bo vsaj vedel s čim se ukvarja , pa da je od tega prekleto odvisna poraba goriva, onesnaževanje okolja, peedvem pa vaša denarnica za vsakoletno nabavo goriva !!!

Imeli bomo plinsko peč, priključeno na plinovod.

LP

Moje konkretne izkušnje z Junkersom:

Moji babici je delal brez problema kakšnih 20 let (pretočni grelnik sanitarne vode).

Moj prvi junkers (primitiven kombinirano pretočni grelnik +CK brez elektronskega vžiga – tisti s plamenčkom) je delal brez problema. Ostali, ki so v novozgrajenem bloku vgrajevali drugačne in modernejše peči so vsi imeli težave.

Moj drugi junkers v hiši (CK + 130l hranilnik tople vode) dela že peto leto brez težav.

Ker nimam zunanjega tipala ročno povišam temperaturo v sistemu CK, če so dnevi izjemno hladni oz. zmanjšam na minimum v prehodnih obdobjih spomladi in jeseni (domnevam, da zunanje tipalo prilagaja temperaturo v sistemu zunanji temperaturi). Jaz bi kupil tistega z zunanjim tipalom.

Peč redno servisiram (čistim) vsaki dve leti. Če bi še enkrat kupoval, bi še enkrat junkersa.

Če imate hišo, to pomeni ponavadi tudi več prostorov običajno v dveh etažah, je v vsakem primeru najboljše zunanje tipalo temperature (ki je ponavadi zunaj na steni na severni strani). Prednosti: vsak prostor se lahko nastavi temperaturo, neodvisno od drugega prostora. (če bi imel pa samo notranje tipalo v dnevni sobi v pritličju v dvostanovanjski hiši, potem recimo bi se plinska peč ugašala in prižigla samo v odvisnosti od temeprature v dnevni sobi, torej bi recimo v zgornji etaži bilo samo 17 stopinj, pa bi bila peč ugasnjena, zato ker je v dnevni sobi 25 stopinj) Tako pa zunajne tipalo ugasne peč recimo spomladi, ko je zunaj že 20 stopinj, zjutraj ali zvecer pa se prižge, ko se shladi. Vse te krivulje se da odlično uravnavati in spreminjati glede na kakovost izolacije hiše

Notranje tipalo temperature( ki je ponavadi v dnevni sobi) je seveda najbolj primerno samo za eno stanovanje (npr. v bloku) v eni etaži, kjer ni smotrno montirati zunajnega tipala.

Iscem kombiniran pretocni plinski bojler za ogrevanje in toplo vodo.
Sedaj imam Junkers, ki je star 25 let in….ga bo potrebno zamenjati.
Kaksen pr dlog, izkusnje ?
Hvala,
Andrej

New Report

Close