Najdi forum

PCOS kaj narediti

Spoštovani

sem 23-letna punca, ki se že v bistvu celo življenje spopada s prekomerno težo (višina:170cm in teža:120kg) in bila diagnosticirana s PCOS. Drugače imam dokaj zdrav življenski stil edino premalo gibanja bi rekla, imam redne menstruacije, ni izpadanja las in pretirane poraščenosti (ki sta znak PCOS-a kot sem gledala), vredu počutje… edino teža! Ginekologinja mi je predlagala zdravilo Aglurab, da naj bi mi zmanjšalo apetit. Zanima me za kakšne nasvete, če se da temu izognati brez tablet, ali so to vredu tablete če že… vsakega nasveta bi bila hvaležna.

Lep večer vsem :))

Odgovor na objavo uporabnika
?, 10.06.2025 ob 23:28

Spoštovani

sem 23-letna punca, ki se že v bistvu celo življenje spopada s prekomerno težo (višina:170cm in teža:120kg) in bila diagnosticirana s PCOS. Drugače imam dokaj zdrav življenski stil edino premalo gibanja bi rekla, imam redne menstruacije, ni izpadanja las in pretirane poraščenosti (ki sta znak PCOS-a kot sem gledala), vredu počutje… edino teža! Ginekologinja mi je predlagala zdravilo Aglurab, da naj bi mi zmanjšalo apetit. Zanima me za kakšne nasvete, če se da temu izognati brez tablet, ali so to vredu tablete če že… vsakega nasveta bi bila hvaležna.

Lep večer vsem :))

Algurab je zdravilo, ki se uporablja pri sladkorni bolezni in inzulinski rezistenci (ki je praviloma povišana pri debelosti). Pri ženskah s PCOS ga dajemo predvsem zato, da bi shujšale in bi se uredil menstrualni ciklus ter lažje zanosile. Strinjam se z vašo gin, da bi bilo dobro, če bi izgubili kaj teže, zlasti če načrtujete nosečnost.

Za hujšanje so na voljo tudi druge metode. Svetujem, da se oglasite v vašem ZD v centru za krepitev zdravja, kjer so običajno na voljo strokovnjaki in programi za hujšanje ter pri osebnem zdravniku.

srečno, N

***prof. dr. Nataša Tul Mandić, dr. med., ginekologinja in porodničarka *** vodja Centra za nosečnice, Bolnišnica za ženske bolezni in porodništvo Postojna, *** samoplačniška ambulanta v MCCZ, Parmova 53, Ljubljana (naročanje na 051 321 224) *** terapevtka medicinske hipnoze

New Report

Close