Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost PCO-laparoskopija

PCO-laparoskopija

Izgleda, da mi bodo 20.5. končno naredili laparoskopijo med katero bodo tudi operirali PCO. S posebno iglo naj bi navrtali luknje v jajčnik, da bodo jajčeca lahko šla ven. Ginekologinja mi je dejala, da se v 90% vspostavi reden ciklus, v 70% pa pride do zanositve.Časa naj bi imela približno pol leta, potem pa se spet pojavijo cistice. Vem, da vas je kar nekaj dalo skozi laparoskopijo, zanima me, ali so kateri tudi operirali PCO in kakšen je bil rezultat. Sama ne poznam nobene. Vse, ki jih poznam s PCO-jem zdravijo z Klomifenom. Mene pa je ginekologinja po samo dveh mesecih jemanja poslala na laparoskopijo.
Zanima me tudi priprava na operacijo, vse preglede imam že opravljene, čakata me le še čiščenje in britje. Ker sem iz Ljubljane bi rada to opravila doma, saj se mi zdi škoda, da bi to počenjala v bolnici. Ali so kateri to pustili? Morda katera ve zakaj dajo odvajalo, da potem človek skoraj dva dni nič ne je, zakaj raje zjutraj ne klistrirajo?

Živjo, Silvy!

Jaz imam PCO in sem bila na laparoskopiji zaradi tega.
Klistir dajo zato, da se trbuh čimbolj “sprazni”. Namreč pri laparo ti v trebuh po cevki uvedejo nek plin, da se trebuh napihne in lažje pridejo do jajčnikov.
Obriješ se gotovo lahko tudi sama doma. Če bi jaz šla še enkrat na laparo, bi se gotovo sama obrila, ker je bila sestra zelo “mesarska” (urezala me je).
Meni so operirali PCO oz. naredili elektrokoagulacijo obeh jajčnikov. Zanosila sem 5 mesecev po posegu, žal neuspešno.

Pozdrav,
Tašika

Poglej po forumu, kjer sem že 1x vse podrobno opisala – kako izgleda LPSC. Meni so tudi po 3 mesecih klomifena naredili LPSC. Za 1x še nič. Res pa je, da sem bila oprirana konec marca. Bomo videli!

Tina,
tvoja izkušnja me zelo zanima. Prosim, napiši mi približen datum, ko si pisala o tem in po možnosti naslov. Še to – a si pisala na ta forum ali na starši staršem?
Hvala ti,
Liza M.

Tudi jaz sem že šla skozi LPSC in sem se sama doma obrila prejšnji večer pred operacijo. Kako me je zdravnica nadrla! Obrijejo te neposredno pred operacijo menda zato, ker je tako manjša verjetnost, da se ti kaj vname. Jaz sem se sama predvsem zato, ker mislim, da bi mi bilo precej neprijetno, če bi mi to delala sestra… Lahko pa sestro prosiš (če imaš enako težavo kot jaz), da ti da britvico in se greš pred operacijo sama obrit pod tuš, če bo časa do operacije še dovolj – sicer ti ne priporočam, ker se ti bodo verjetno malo tresle roke, pa se boš porezala (razen, če ne bo že pomirjevalo, ki i ga dajo, prijelo…).

Glede PCO pa je tako, da ti te cistice, ki jih imaš v jajčniku, z iglo požgejo, zaradi česar je v jajčnikih naenkrat več prostora in posledično začno normalno delovati in ta učinek baje traja od nekaj mesecev do enega leta in več – povsem različno.

Kar mirno na operacijo, nič groznega ni, je pa res, da ni prijetno…
LP Ajda

Poglej pod naslov “odisejada na ginekološki” – na tem forumu!!!!!
Nič bat! Zadeva je resnično čisto “na easy”, čeprav se ji reče operacija!
Veliko uspeha in mirne živčkepred LPSC ti želim !
Tina

New Report

Close