Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Homeopatija pco

pco

Pozdravljeni,
imam policistične jajčnike, brez cyclo progynove nimam svojih menstracij. otroka imam po IVF, želimo si še enega in trenutno imam za seboj 2 neuspešna IVF-a.Čez 2 meseca grem v nov postopek IVF. Zanima me, ali mi lahko homeopatska zdravila pomagajo do menstracij in ovulacij? Ali bi jih lahko jemala med presledki posameznih IVF-ov?

Hvala!

Spoštovani,
Vaša motnja je precej globoka in če jo s homeopatijo želimo pozdraviti, se jo moramo lotiti zelo odgovorno in temeljito. Zdravljenje take motnje traja dolgo, ponavadi več kot eno leto in ves ta čas se moramo izogibati vsega, kar lahko oslabi ali izniči delovanje homeopatskega zdravila. Postopek IVF je precej agresiven do telesa in njemu lastnih energij in kot tak antidotira delovanje homeopatskega zdravila.
Tako sočasno zdravljenje s homeopatijo med in pred postopki IVF enostavno ne rodi nobenega pametnega rezultata in je škoda denarja, energije in časa. Logika supermarketa različnih medicinskih in zdravilskih pristopov istočasno se tukaj ne izide. Pri »mojih« pacientkah se zato po navadi dogovorimo, da dajo homeopatiji eno leto časa brez postopkov IVF, da lahko naredi kar največ. Če po tem času par ne uspe zanositi po naravni poti, se lahko poda v nov postopek IVF, tedaj je tudi verjetnost zanositve bistveno večja.
Še zadnji odgovor. Homeopatija seveda ima ta potencial, da vam popolnoma uredi hormonsko stanje in se menstruacije in ovulacije povrnejo. Od bolnice do bolnice pa so obeti zelo različni, tudi čas, potreben za ozdravitev. Manjšina je tudi neozdravljivih. Kakšni so konkretni obeti pri vas, vam bo lahko povedal zdravnik homeopat po opravljenem prvem pregledu.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

New Report

Close