Najdi forum

Rada bi pavzirala, čeprav imam dovolj izpitov za naslednji letnik. Ali je potrebno dati kakšno prošnjo za pavziranje ali kako se to opravi. Kaj pa za štipendijo ali moraš kaj tja nesti?
Hvaležna bom za čimveč informacij!

🙂 Je tezko zavrteti telefon od faksa? 😉
(Po mojem je dovolj, da se ne vpises.)
Tomaz

Samo, a veš, da če pavziraš nimaš statusa študenta in tako izgubiš tudi štipendijo in študentski dom, če mogoče živiš tam…
Mogoče si pa mislila ponavljati, a prav tako, tudi če ponavljaš izgubiš štipendijo, vendar imaš ostale “študentske” pravice (dom, boni, otroški dodatek…)

Mislim da status obdrži če pavzira le enkrat . Naslednjič ne več .

samo če ponavljaš imaš status študenta, ponavljaš pa lahko le enkrat (razen v izrednih primerih, če dobiš opravičilo, da si noseča, bolezni, ne vem kake športne zasluge…), če enkrat ponavljaš, potem lahko samo še pavziraš, če se ne uspeš vpisati v višji letnik. če pa pavziraš, nimaš statusa študenta in vseh bonitet

Točno tako je !!!

Ne ni mi težko poklicati na faks ampak niti sami ne vedo kaj naj točno naredijo ker baje še niso imeli takega primera. Jaz ne rabim nobenih ugodnosti ki jih ponuja študentsko življenje ker bom leto dni v tujini. Ne vem ali naj pavziram ali se sploh naj ne vpišem, ponavljat po vsej verjetnosti ne morem, rada pa bi seveda imela nasljednje leto štipendijo tako kot zdaj, četudi se bom morala vpisati kot pogojno, jo bom pač kasneje dobila. Glede študentskih domov mi je vseeno ker živim privat.
Kar so mi znali povedati je da če pavziram moram potem narediti vse izpite za nazaj oz. en mi lahko ostane. Meni bodo ostali 3 izpiti, ne vem pa ali potem za redni status moram narediti 2 izpita za nazaj ali sta to lahko izpita za tekoče študisko leto.
No če kdorkoli kaj ve, prosim za informacije.
Napisala sem tudi e-mail na faks, so ga prebrali ampak očitno ne čutijo potrebe da bi odgovorili.

Če pavziraš izgubiš vse pravice kot študent, kot so napisali ostali in si brezposelna oseba.

Prijaviti se moraš na Zavodu za zaposlovanje – zaradi zdravstvenega zavarovanja – ker drugače ne moreš biti zavarovana. Veliko jih tega ne naredi – potem pa te recimo boli zob…privatno pa zdravljenje zoba stane 50 kSIT.

Predlagam, ti da narediš vse izpite in se preposto ne vpišeš in to je to.
Tam kjer imaš štipendijo neseš potrdilo o končanem letniku, jim poveš, da potrdila o vpisu ne boš prinesla, ker greš za eno leto…če se ne motim za guvernanto na Tajsko :-))
Greš na Zavod za zaposlovanje, da se Zdravstveno zavaruješ in poveš da greš…da ti ne bodo pošiljali kakšnih vabil za obiranje hmelja ali jabolk…

Nato, ko se vrneš naslednje leto…če vmes niso spremenili pogojev…se normalno vpišeš.

Pa še to:
Če prekineš študij za več kot in VKLJUČNO dve leti,…vsaj na našem faksu je bilo tako, moraš napisati prošnjo za vpis…kljub temu, da imaš opravljene vse izpite in potem to prouči študijska komisija…

In pojdi na faks…ne hodi do tistih *&*+* p/%** v referatu…in pojdi do pravnice ali do prodekana za izobraževalno delo in preveri, kar sem ti zgoraj napisal… kajti vsak faks ima svoje fore…

In oglasi se kaj z tujine…pa srečno.

Thalija, sama sem bila odsotna pol leta – študijsko. Glede štipendije ti svetujem tole – nesi potrdilo faksa, da greš za eno leto študijsko v tujino (kot da te faks pošilja – to se da s tajnicami zmenit). Glede ostalega pa ne vem, ker je verjetno veliko odvisno od tega, kateri faks obiskuješ. Jaz sem s Filo faksa.

Sem bila na faksu se pogovorila, čeprav mi niso hoteli dati ne vem kakšnih informacij. Kljub temu da imam dovolj izpitov lahko ponavljam, tak da se bom za to varianto odločila ker sem potem zavarovana. Upam samo da ne bom imela komlikacij potem glede štipendije ker sem potem v riti.
Ja govora je bilo o Indoneziji, ne Tajski, ampak je dedec nekam čuden zato nisem vzela tiste ponudbe.

New Report

Close