Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje patronažna pred porodom

patronažna pred porodom

Verjetno vse veste, da nam nosečkam pripada obisk patronažne sestre že pred porodom? Kdaj ga boste naročile?

Od kod pa tebi ta podatek? Noseča sem v četrto, pa nikoli ni nihče prišel k meni pred porodom.

Tudi jaz prvič slišim.

to je res, to sem tudi jaz nekje prebrala pred kratkim in se načudila… in pri tem je tudi ostalo

Na med.over.net je tudi forum patronažna. Pod imenom “luna” sem postavila vprašanje glede obiska patronažne in me je patronažna medicinska sestra opozirila, da mi pripada ta pregled pred porodom. Žal jaz nisem več spraševala, ker sem bila prepričana, da bom odgovor našla na tem forumu.

Se bomo pozanimali, Luna

Jaz sem ta obisk doživela pred kakšnimi 14. dnevi. Pratronažna mi je takrat razložila (mene je itak skoraj kap, ko mi je pozvonila na vratih), da je to odvisno od gineologa. Moj g. je pač partonažno, ki skrbi za moj rejon obvestil, da ima nosečko in me je obiskala. Naslednje srečanje imava, naslednji dan ko pridem domov iz porodnišnice. Tudi sicer je rekla, da če kaj rabim jo lahko pokličem in me bo obiskala.

Zgleda, da to le drži, da te pred porodom obišče patronažna.

Lp, Eca

Eca, lahko poveš iz katerega konca si?

…ko smo ze pri obiskih patronazne s. na domu pred porodom…morda, katera ve, kaj v primeru, da si prijavljen na enem, stanujes pa na drugem naslovu…pri meni je tako, da sem se preselila iz Lj v Radomlje pa se nisem uspela urediti prijave zacasnega bivalisca.

majcka

V Kranju v gin. ambulanti je letak na katerem piše, da ti pripada en obisk patronažne na domu pred porodom in sicer od 7. meseca nosečnosti naprej.
Da se pogovoriš z njo, če te kaj zanima o porodu itd. To ni obveza, ampak po želji. Tel. dobiš pri svojem gin. Vsaj tako je v Kranju.

LP Sandra

Preberi si na formu Patronažna na med.over.net. Sem jaz postavila isto vprašanje. Luna

To je en velik bla bla….

Jaz sem klicala v patronažo (aja sem pa tudi na začasnem naslovu, sem klicala kar tja kamor pašem po začasnem) in mi je rekla, da ona res nima časa se s tem ukvarjat in da itak mi nima nič pametnega povedat, da pač ona ne bo hodila, ker ma več drugega dela….

Toliko o prijaznih patronažnih sestrah v KR….

Tako da takrat je tudi po porodu bolj tako prišla… mene ni pogledala, pa sem imela probleme z dojenjem, bila ful šivana, ampak ona ni imela časa za to, se ji je mudilo. Vse kar je naredila je bilo da je zrihtala popek.

Hvala za tako patronažo…. tokrat jo mislim samo pustiti da zrihta popek, pol ji pa ni treba več hodit…. kaj mi je pa pomagala. Pa naj govorijo kolikor hočejo kako so fajn… saj ene najbrž so….

Smo bile pa v našem kraju ves čisto nezadovoljne z njo… tako da ni sam na mojem zelniku tole zrastl. Aja o prehrani tud ni mela časa pridet povedat… je pršla pri 7 mesecih, ko je že tamala vse jedla (kaj mi pomaga pol če pride al pa ne). Pa smo ji predlagale da pride in nam razloži skupaj (smo rodile 4 v roku enega meseca) pa ni hotla.

Za prtožvanje pa takrat nisem mela časa. Kar mi je pa mem je pa to, da si je lepo pisala vse obiske ki bi jih mogla met in da je patronaža kr dobila plačane tele obiske, jaz pa nisem mela nič od tega.

Majcka,

sicer sem ze mamica, pa vseeno se vedno iz radovednosti prebiram ta forum… Tudi jaz sem se pred porodom preselila v drug kraj in nisem menjala naslova, nic zato. V porodnisnici te maticarka vprasa ce pride babica na ta in ta naslov ( tvoj stalni ), pa samo reces da ne in ji das naslov kjer bos nastanjena po prihodu iz porodnisnice.

Ne bom.

z MB-ja.

Lp, Eca

Pozdrav.

V Mariboru in okolici “potrjeno” opravi babica obisk na domu še pred rojstvom otroka. Za to poskrbijo v gin. ambulanti, kjer so (vsaj v mojem primeru) že pri drugem obisku pri njih izpolnili formularje in me o tem obvestili.

Jaz jo z veseljem pričakujem. Pogleda, kako smo bodoči starši pripravljeni na prihod novorojenčka in opozori, če bi še kaj morali nabaviti ali kaj drugače urediti, kje bo otrok spal… Pride mesec dni pred PDP. Pri meni še ni bila.

Verjetno jih najbolj skrbi, v kakšnem okolju bo otrok odraščal. Se mi kar prav zdi, da so se tega domislili. Če je socialna stiska huda ali neurejeni odnosi, javijo verjetno tudi na CSD.

LP
Pipi+

Morale bi se pritožiti. Ker se niste, bo v prihodnje enako. V materinski šoli so nam povedali, da po zakonu pripada en obisk pred rojstvom otroka. Jaz tega sploh nisem vedela. Nekatere kranjske patronažne sestre lepo obiskujejo svoje pacientke in jih opozorijo kaj naj še pripravijo. Tudi v naprej jim zelo pomagajo in svetujejo glede hranje ipd. Če ste naletele na zanič patronažno, bi se res morale pritožiti, ker drugače ne bo nikoli bolje. Naj opravljajo delo tako kot se zagre!!! Kam pa paše, da si pišejo obiske, nič pa ne naredijo.

Pozdravljene!

Rodila dvakrat in tudi pri meni je bila v obeh nosečnostih na obisku pred porodom – pogovor, občutki, najbrž pa vrže oko tudi na to, v kakšen dom oz. okolje se bo otrok rodil – da je seznanjena z razmerami.

LP, J.

New Report

Close