Najdi forum

PATRIK ALI PATRICK ?

POZDRAVLJENI!Sinu bomo dali ime Patrik,no ali Patrick.Ravno v tem je problem da nisem prepričana kako se to slovnično prav napiše.Ali pa je danes že vseeno kako napišeš takšno ime.PROSIM ZA MNENJE

Ime je zelo lepo, vendar glede na našo slovnico predlagam našo pisavo- Patrik. Sicer pa boste povsod morali popravljati P A T R I C K. Kar pa ni najbolj luštno, saj je ime isto, torej naj se še piše, kot izgovori.
To je le moje skromno mnenje, lp!

zivjo!
v porodnisnici sem imela cimro, ki je rodila sina PATRIKA…
jaz bi tudi izbrala slo verzijo, se strinjam z teaK.
lp
Pati

Jaz sem svojemu sončku, kateri je star 4 mesece, dala slovensko ime PATRIK. Res pa je, da me vsak vpraša, kako se napiše ime.

Odločitev pa je seveda tvoja

vesna

PATRIK!

Vesna, ime, ki si ga dala svojemu otroku NI slovensko, pa če ga napišeš tako ali drugače. Otroci s tujimi imeni so pač obsojeni utaje lastne integritete in priredba črk ne pripomore k “slovenstvu”.

Pravilno je najbrž oboje. Ampak za bivanje v Sloveniji bi vseeno izbrala Patrik. Patrick je bolj za tujino.
Mimogrede: tudi meni je to ime zelo všeč.

Jaz sem pa natanko pred 4 meseci rodila fantka, ki je dobil ime PATRICK. Res da moramo vsakomur povedat da je CK ampak meni je blo ze od nekdaj blazno vsec in tako je pac Patrick. Sicer pa ima tipicen slovenski priimek – mislim da je to dovolj.

Jaz sem zato definitivno za PATRICK.

Katera imena pa SO slovenska?

Patrik.

Jaz pa ne bi komplicirala in, če bi že dala tako ime, bi uporabila kar “originalno”. Zakaj pa ne Patrick… saj gremo v Evropo :o)
To na koncu je bolj za hec, ko smo ravno pred 1. majem.
Lep dan!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Odloči se za verzijo, ki je vama s partnerjem bolj všeč!!

LP:))))

P.S. Jaz sem za Patrik, z naglasom na i!

Jaz bi izbrala Patrik.
Moje ime ima dve črki od katerih moram eno kar naprej poudarjati, ker jo izpuščajo, potem imam pa še priimek nekaj podobnega okrog večih črk, ki jih ponavadi ne napišejo, skratka kar naprej črkujem in črkujem, sem se pa že kar navadila, ali mi preostane kaj drugega če hočem ostati to kar sem ?

Mi imamo petletnega PATRIKA. Nikoli nas ni nihče še vprašal če je PATRIK ali PATRICK.

četudi ime ni slovensko (nič ne rečem, naj bo kakršno je, o imenih nikoli ne sodim), se vseeno raje odločite za slovensko črkovanje: Patrik.
T.

🙂 delam v porodnišnici in zadnje čase je toliko imen, ki so bolj za psa kot za otroke (ful je smešno, ker vsi želijo imeti nekaj ful posebna imena in na koncu so si vsa imena nakako podobna – kratka in za papagaja).. ampak Patrick ali Patrik je v obeh primerih v redu – ne gre za to skrajnost. 🙂 Za v Slovenijo je meni lepše Patrik sicer.

Jaz sem za Patrick. Bodi malo originalna :)) mi imamo Iana, ki tudi ni slovensko :)) pa me še vedno ljudje sprašujejo, kljub temu da je star 13 mesecev, če se tudi napiše z j-em tako kot izgovori :))) kaj čmo…važno da je nama všeč 🙂

zakaj Ian, saj to = IVAN

lepo ime,vseeno kako je napisano,mi pa bomo imeli fanta,ki mu bo ime Darjan.

Definitivno Patrik!

New Report

Close