Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Urologija Patološki izvid urina

Patološki izvid urina

Pozdravljeni,

Po zdravniškem pregledu sem dobil na dom izvide za nekaj kar so našli v urinu. Seveda me ne skrbi preveč, ker je verjetno to pokazalo zato, ker sem ravno takrat jemal tablete za H. pylori bakterijo (Hikoncil, travial in Nillar), a vseeno me zanima ali mi je potrebno iti k zdravniku ali ni tu nič takega?

Izvid:
Ob pregledu je patološki izvid urina (U-Hb.: 2 po E, U-sed.: 5-10 sv. E vvp, 3-5 izl. E vvp).

Hvala in lep pozdrav…

Spoštovani!

Za zdravljenje H. pylori ste jemali antibiotike – pričakovali bi, da bo stranski učinek teh antibiotikov tudi “očiščenje” urina – se pravi bi pričakoval ravno obratno kot v vašem primeru. V izvidu opisujete mikrohematurijo – eritrocite v urinu.
Eritrociti v urinu so lahko nenevarni, v določenem odstotku vzroka tudi ne najdemo, vendar lahko to rečemo šele, ko opravimo preiskave, ki specifičnega vzroka ne najdejo. Še posebej smo na mikrohematurijo pozorni pri kadilcih, nekdanjih kadilcih in vseh, ki so starejši od 45 let.

Predlagam, da pri osebnem zdravniku ponovno oddate urin. Če bo mikrohematurija še prisotna, vam bo zdravnik svetoval, ali so potrebne nadaljne preiskave (vas bo napotil) ali pa ne.

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

Najlepša hvala za odgovor. Sem potem šov k zdravnici in mi je dala neke antibiotike za mehur. Ble so poplave tu, pa sm biv cev premočen čez dan in potem je to verjetno rezultat.

New Report

Close