Najdi forum

Patohistoloski izvid

Spostovani!!
Prosim Vas, ce mi lahko pojasnite izvid

Patohistoloska diagnoza/mnenje: 1. Dvanajstnik, descendentni del. Mucosa duodeni.
Duodenitis chronica levis(etiolosko neopredeljen,lahko pepticni). 2, Antum zelodca. Pars superficialis mucosae ventriculi (verisimiliter corporis)). HP 0. Material ni premeren za oceno,
3. Poslano kot dvanajstnik,descendenti del, v kozarcku je poziralnik : mucosa oesophagi.
Oesophagis cronica levis verisimiliter e refluxo (stopnja 1 a-b)
LP Ana

Pozdravljena!

1. Sluznica dvanajstnika- kronično vnetje neporedeljene narave, lahko peptične narave ( preveč kisline).
2. Antrum želodca-del želodca pred vratarjem (pilorusom)- povrhnji odvzemek sluznice-premajhen vzorec za natančno oceno. HP (Helicobacter pylori) 0 (ni prisoten).
3. Material označen kot dvanajstnik, dejansko pa odvzemek iz požiralnika-kronično vnetje sluznice požiralnika zaradi refluksa (zatekanja kisline nazaj v požiralnik)

Lp,Nataša Smrekar

Pozdravljeni!

Iskreno se Vam zahvaljujem za razlago
Prosim, če mi lahko mogoče tudi svetujete, kako naj ukrepamo in izboljšamo stanje.
Zanima me ali se stanje lahko izboljša tudi brez zdravil (zdravnik je prekinil zdravljenje z Ultopom) in mogoče tudi s kakšno dieto (trenutno ni na dieti).

LP Ana

Pozdravljeni!

Načeloma je zdravilo izbora v takih primerih zaviralec protonske črpalke-nekaj v nizkih dozah jih je v prosti prodaji. Pomagajo tudi Ranital ter antacidi. Obstajajo tudi drugi pripravki o katerih se pozanimajte v lekarni ali na internetu. Pri dieti se je potrebno izogibati predvsem začimb, kave, pravih čajev, paprike, čokolade, gaziranih pijač…. Zadnji obrok naj bo dve uri pred spanjem, včasih je potreno tudi dvigniti vzglavje.

Lp,Nataša Smrekar

New Report

Close