patentex oval – za KRILČICO
Upam, da bo Krilčica ali morda katera druga, ki ima izkušnje z uporabo Patentex ovala lahko odgovorila mojim vprašanjem.
Na kaj ste posebaj pozorne – da po vstavitvi svečke počakate 10 minut kot je navedeno v navodilih ali pa uporabljate še kako drugo vrsto zaščite (kondom ali še dodatno partner “pazi”)?
Ker je tudi moj ginekolog glede zanesljivost svečk malo v dvomih – pravi, da so zanesljive od 60 – 70%, jih do sedaj še nise uporabila in ne vem koliko jim naj zaupam.
Zasledila sem, da nas je več, ki nas ta tema zanima zato prosim tiste, ki že imate izkušnje s pantentexom da nam posredujete kakšne pametne nasvete v zvezi z uporab in vaše izkušnje.
Pozdravljene!
Sem mamo zaslišala že zadnjič. Menda po zanesljivosti res ni “first choice”, mama in oče dolga leta nista nič drugega zraven uporabljala, ko je mama zapadla v meno in so ji začeli ciklusi malo bluzit ter izostajat, sta zaradi “mirne vesti” uporabljala še kondome. Je pa mama pristavila, da jih je po 15 letih in ob začetku mene vedno slabše prenašala, so pekle in povzročale vnetja. “K sreči” (no ja!) je padla hitro v meno, še pred 40-tim letom izgubila M in potrebe po alternativi ni bilo. V 15-tih letih sem pa (žal!) ostala edinka.
Upam, da bo odgovorila še kakšna. V navodilih navajajo da je zaščita 98,4 – 99,7% zanesljiva. Domnevam, da se ponesreči, če ne upoštevaš, da je potrebno počakat 10 minut ali pri ponovnem odnosu ne vstaviš nove. Ker je v praksi marsikdaj drugače kot piše v navodilih sem hotela slišati še mnenja iz prakse preden jih bom uporabila.
Hvala za pomoč.