Najdi forum

lep pozdrav vsem!
mene pa predvsem zanima kaksne so slabe strani paštete, saj imam problem da sem obsedena z argeto pašteto in to tako močno da vsak dan pojem eno ali več, kdaj se tudi odpovem kosilu ali večerji da bi to nadomestila s pašteto..
prosim da mi v kratkem odgovorite…
hvala !

Mislim, da je pri vsej hrani, ki je zgoraj našteta (paštete, siri,…) problematična velika vsebnost soli, ki povzroča zastajanje vode v telesu. Zato je vso omenjeno hrano treba jesti v omejenih količinah in to ne samo v nosečnosti, ampak tudi sicer v normalnem življenju. Jaz jem vso hrano tako kot prej, ko še nisem bila noseča, spijem tudi kakšno kavo in občasno pol deci vina ali pa dva deci piva (recimo enkrat na teden). Sploh pivo mi v teh poletnih mesecih zelo paše, vendar pa v kozarec potem dolijem še tri deci vode, tako da spijem pol litra tekočine z grenkim okusom po pivu. In ledvice po pivu delujejo kot nore, nimam nobenega zastajanja tekočine, moja punčka pa mislim, da zaradi dveh deci piva na teden tudi ne bo imela po porodu odtegnitvenega sindroma, ki je značilen za otroke kroničnih pivk ali narkomank.

hehe, očitno je nekaj na pašteti! Tudi meni, odkar sem noseča NORO paše. Pa je drugače sploh ne maram. V prvih mesecih ni bilo boljšega kot pašteta s kumaricami…:) Še zdaj, ko me kdo vpraša, če imamo kakšne nenavadne prehrambene želje (25 tednov), povem, da je pašteta zakon 🙂 No, pa 1 teden mi je tudi mortadela pasala, pa nasploh salame in podobna svinjarija, ki je drugače ne jem:)))

New Report

Close