Najdi forum

Pasji ugriz

Kaj narediti, če vas ugrizne pes? Namreč, mene je danes en cucek ugriznil. Pa me ni do krvi, le podludbo mi je napravil. Je cepljen proti steklini, (sam jaz nisem :-))
No, resno. A je treba po kako injekcijo al kaj?

Če te pes ni ugriznil do krvi, je po moje bojazen odveč. Sicer greš lahko podpludbo pokazat svojemu zdravniku za ziher, vendar močno dvomim, da bo potrebna kakšna inekcija. Kvečjemu ti bo predpisal kakšno mazilo…

Zakaj pa sta se s psom “sporekla”? Mene je enkrat pes ugriznil, ko sem se s kolesom peljala mimo “njegove” hiše. Neprijetna izkušnja…

Z lastnico je bil na psrehodu. Jaz sem pa tekla. Ustrašil se me je. Lastnica ga pa ni pomirila, niti povlekla k sebi in ko sem šla mimo, me je šavsnil.
Razumem poštarje…

Zanimivo, naš kuža nima čisto nič proti poštarju! Vedno ga prav lepo “obrepka” (pozdravi) 🙂

Pozdravljeni

Moja pes 10kg je bil na sprehodu z mojo mamo. Bil je privezan na vrvico. Iz nekega ovinka oz koruze je nenadoma prišla daljna soseda ( ki je mimogrede nepravilno prečkala želežniške tire). pes se je vstrašil, kakor tudi moja mama in jo je čavsnil v nogo. Kolikor je pokazala ugriz ni bilo krvi, samo odtis enega zobka. Ženska je šla k zdravniku, posledično sem jaz svojega peljala k živinozdravniku na to 10 dnevno opazovanje, kjer je vse bilo vredu. Sedaj smo od nje dobili tožbo za 4200€ češ da je bila cepljena proti steklini (čeprav kolikor vem ne cepijo če je pšes vredu), da je imela psihične težave in kaj vem kaj vse…. Meni se zdi to čisti absurd, glede na to, da je to bil res obrambni ugriz in ne ugriz kjer hoče pes razcotat človeka. V glavnem je napihnila vso stvar. Pred tem je seveda hodla k nam domov zbirat podatke in nas nagovarjat kolko bi ji plačali. Ker ji nismo želeli plačat imamo sedaj to tožbo. mislim halo 4200€ kje te naj to moja mama dobi. Je sploh realno da dobi to tožbo???

Kaj je resnica jaz ne vem, ali ona leže ali ne, jaz sem bil leta 1994 cepljen proti steklini z večkratnim in dvojnim odmerkom cepiva radivac, ki je bilo kmalu zatem prepovedano, če ste spremljali a kanal ene gospe, ki toži državo , ker ji je po njenih besedah in po zagotovilih zdravnikov to cepivo uničilo zdravje njene hčere in ima že okoli 200 diagnoz, sedaj se tožijo, jaz osebno sem imel ogromno zdravstvenih težav v teh letih, tudi tako hude, da mi je bilo za umret, jaz te težave pripisujem temu cepljenju, ker drugih težav, ki bi lahko povzročale vse te simptome nisem imel.Seveda dokazat je pa drugo, za gopsa ki toži menda zahteva okoli 45 tisoč evrov plus obresti za 10 let, druga obravnava menda je bila decmbra kontaktirajte novinarko kanala a ga. urša žgajnar, gospa pa je Gospa iz članka je Olga Bahun Jakelj, ustanoviteljica Fundacije za pomoč bolnim otrokom (www.fzpo.org). Če bi želeli stopiti v stik z njo se obrnite na Fundacijo in vam bodo rade volje pomagali. Torej če mene vprašate, koliko bi zahteval, za vse trpljenje , ki sem ga bil deležen zaradi nekega kretena tukaj pri nas, milijon evrov ne odtehta tega. Koliko pa bo dosodilo sodišče je pa druga stvar, v kolikor seveda dokaže, da je imela posledice točno zaradi cepljenja, to je pa dolg in težak postopek to dokazat, čeprav je lahko res.Če bi se to dokazalo mislim da je ta vsota iztožljiva.Kakšna je sodna praksa v teh primerih ne vem.Vaše navajanje da je soseda skočila izza koruze in prečkala tire kjer je prepovedano pa na to tožbo nima nobenega vpliva.

dodal bi še to, da je bilo cepljenje z cepivom radivac takrat čisto nekaj drugega kot cepljenje danes s cepivi ki so bolj varna in bolj preverjena in verjetno so zdraven tudi obvestila kaj lahko cepljenje povzroča če kaj in da je s tega stališča danes to veliko težje dokazati, da pa si imel te simptome ravno zaradi tega cepiva, čeprav je možno.Poleg tega ne navajate kakšne težave naj bi imela, ker če bo izjavila de je imela glavobol za to ne dobiš 5000 evrov, če pa gre za kompleksne in dolgotrajne težave pa to dobiš seveda če vse to dokažeš, kar pa še zdaleč ni preprosto, pa izvedenska mnenja pa ta in un strokovnjak , vse to pa plača tisti ki izgubi in to je veliko dražje kot odškodnina sama.

Ja, je možno, da dobi tožbo, ker pes v takih okoliščinah nima kaj grizti ljudi iz kakršnih koli razlogov. Prav tako lahko pes dobi oznako nevaren pes, kar pomeni, da gre lahko v javnost samo na povodcu in z nagobčnikom. Ampak ne vem kateri zdravnik je gospo pošiljal na antirabično, če se je od ugriza res poznal samo odtis zoba, če prav razumem, koža ni bila predrta?
Moje mnenje – gospa je zavohala možnost za sterjati denar in napihnila zadevo. Meni na kraj pameti ne bi padlo, da bi se šla po takem ugrizu izpostavljati cepivu proti steklini (če je pes redno cepljen).

Meni se tudi zdi da je zavohala možnost za denar, ker če pes v času opazovanja 10 dni preživi, to pomeni, da ni imel stekline in v teh 10 dneh se človeku ni potrebno cepiti, ker je inkubacinjska doba tako dolga, da se cepiš potem ko je dokazano, da ima pes steklino, saj pogine, še prej kaže simptome pa tudi še isti dan ko pogine ga na vatereinarski fakulteti prgledajo možgansko tkivo in 100 procentno potrdijo steklino.

New Report

Close