Najdi forum

pasji spolni ud

Pozdravljeni!
Imam kastriranega kodra srednje velikosti. Danes me je zagrabil za nogo in začel naskakovat. Ko sem ga odrinila, sem videla, da je njegov ud poln živo rdečih žil in nenavadne velikosti. Dolg je bil najmanj 15 cm, segal je skoraj do tal, ob izhodu pa sta se mu na vsaki strani pojavili dve veliki bunki v velikosti marelic.
Na pogled je bilo grozljivo, saj je zgledalo, da mu je padlo ven nekaj, kar ne bi smelo. Po nekaj minutah je izginilo.
Kaj takega se ni še nikoli zgodilo, čeprav je že večkrat poskušal koga naskočit. Enkrat je celo doživel izliv (kar me tudi zelo čudi, glede na to, da je kastriran), pa je kljub temu vse ostalo v mejah normalne velikosti.
Zanima me, če je bilo njegovo stanje normalno!
Hvala za odgovor!

Pozdravljeni!
Po opisu sodeč gre najverjetneje za normalno erekcijo- buli na korenu penisa sta t.i. bulbusa penisa, ki se v erekciji povečata in sta vidna, če gre prepucij ( kožica) čeznju. Lahko je prišlo tudi do motenega odtoka krvi iz penisa zaradi stiska kožice- v tem primeru se penis močno poveča, postane cianotičen ( modrikast, žile odvodnice so močno nabrekle). Pomagajo lahko hladni obkladki, v primeru, da kožice ne uspete vrniti nazaj, je potrebna tudi veterinarska intervencija.
Izliv je možen tudi pri kastriranih samcih, ejakulat namreč sestavljajo tudi izločki prostate in ne samo semenčice in semenska tekočina iz testesov.
Lep pozdrav,

Vice Zaninović,dr.vet.med.

Bom se kar navezala na zgornjo temo.
Imam psa pekinezerja, starega 10 let, kastriran ni. Večkrat sem opazila, da je pri njem prišlo do erekcije. Takrat se je usločil, prišlo je tudi do izliva in po 10-15 min je bilo vse spet ok. Pred nekje dvema mesecema pa se je zgodilo, da je še po izlivu spolni ud ostal “zunaj”. Opazila sem tudi nekaj kapljic krvi. Komaj po nekje dveh urah se je spet vse vrnilo v normalno stanje. Danes pa sem videla, da je pri psu spet prišlo do erekcije. Pustila sem ga pri miru, da opravi svoje. Potem pa šok. Pod psom je bilo vse krvavo. Takoj sem ga dvignila in odnesla pod tuš. Spolni ud sem mu tuširala s hladno (ne mrzlo) vodo. Nekaj krvavega mu je celo viselo iz spolnega uda. Nekaj minut sem ga tako tuširala, potem sem ga namestila na brisačo, kri še je zmeraj tekla, zato sem brisačo na rahlo pritiskala ob spolni ud. Ker je še zmeraj nekaj krvavega viselo iz uda, sem na rahlo poskušala to odstraniti. Z brisačo sem nežno obrisala ud, in takrat se je tudi ta krvava gmota odstranila. Ko sem to krvavo gmoto podrobneje pogledala, sem videla, da je v bistvu to bila kožica. Odstranila se ja cela kožica (kot bi gledala ligenj), v dolžini nekje 1,5 cm. Kri je nato nehala tečt, pes normalno opravlja potrebno in je na splošno čisto ok.

Kaj je to normalo? Ga moram vseeno peljati na pregled?

Hvala za odgovor in lep pozdrav.

Pozdravljeni!
Najpogostejši vzrok krvavitve iz sečnice je vnetje in hiperplazija prostate, seveda so možni tudi drugi vzroki. Svetujem ultrazvočni pregled prostate in sečil ter urinsko analizo.
Lep pozdrav,

Vice Zaninović,dr.vet.med.

New Report

Close