Najdi forum

Pasji lajež

Zakon o javnem redu in miru prav nič ne omenja lajajočih psov. Zakon so pred leti spreminjali, kolikor vem je v predlogu zakona bil tudi člen, kot je napisan v navedenem Odloku o reji psov, pa so ga vrgli ven. To mi je povedal policist.
Kot da so zakon pisali zagrizeni pesjanarji.

Tudi jaz komaj čakam čas, ko bomo tudi ljudje bolj zaščiteni pred psi.
Upam da nas bo čedalje več takih, ki bomo na glas povedali, da nismo dolžni poslušati bevskanja in cviljenja sosedovega psa. Žal pa je veliko ljudi tiho zaradi ljubega miru in prenašajo stanje, kot jim je bilo nasilno vsiljeno.

Ne vem, ali bo res potrebno ustanoviti društvo za zaščito ljudi in potem iti v dolgotrajno pot spreminjanja zakonodaje.

Takole ti bom rekla angelina7.

V primeru, da bi psa (dva sta pod mojim oknom) pričela ponovno lajati, jima bom servirala zrezke. Ne morem pomagati. Jaz (moja družina) ali psi.
Morda se bo potem kdo zganil.

Zavod za zaščito živali ne obstaja. Povezava, ki si jo ti dala, je spletna stran Društva za zaščito živali Ljubljana. Kakorkoli, nobeno društvo ni pristojno za ukrepanje pri zlorabi in trpinčenju živali, lahko pa ti dajo kontakt na koga se lahko obrneš. V tem primeru na VURS.

Glede lajanja te razumem, tudi jaz ne prenašam sosedovega cucka, ki laja z balkona vsakič, ko gre kdo mimo, čeprav imam sama 2 psa, ampak jima ne dovolim, da se brez potrebe dereta. Še ko pride kdo na vrata, jima dovolim, da 2x zalajata, potem pa mata da sta tiho.

Ampak vseeno si ne delat utvar, da so živali bolj zaščitene od človeka. Brez skrbi, so še vedno na slabšem in bodo še dolgo, vsaj dokler bo mentaliteta ljudi takšna kot je.

Edino kar ti preostane je, da vztrajno kličeš policijo. Zakon je pač takšen, kakršen je.

Lp

sosedi imajo 3 ali 4 pse, vsi lajajo od tam cc 22 do 5 zjutraj pred našimi spalnicami. za popizd…, če jih kličem naj jih zaprejo noter, pa se tipi sploh ne javijo na telef.

to ti tolk skravžlja živce, da ni čudno če postanemo napadalni do ljudi z psmi. če pa še otroke prebuja, boljš da ne govorim. pol ni čudno, da , kot je ena napisala letijo zrezki. se ne čudim.

bo boljš, ko zapremo okna….

Beleznica pa se vprasas kako bo tvoj zrezek pocasi in zagotovo umoril nic krivega psa.To je zakonsko prepovedano in popolnoma nehumano!!!Meni to samo kaze na to ,da je clovek resnicno najbolj okrutna zival na svetu .
Verjamem ,da je lajez motec ampak motece je vse kar je glasno-glasba,skakanje,norenje po bloku,itd.Zavedati pa se je treba ,da zivimo v naseljih in ,da je to treba sprejeti pa ce nam pase ali ne ce ne si je potrebno pac omisliti hiso na samem in ima clovek mir v naselju tega res ne mores pricakovati.Jaz ob prihodu iz nocne sluzbe enostavno v usesa vtaknem cepke tako ne slisim popolnoma nic in imam popolno tisino.Je pa res ,da vsak po svoje resuje stvari in ce vam odgovarja se spuscajte v nesmiselne konflikte,klicte policijo,itd.Jaz nic od tega ne pocnem a imam mir pa ceprav s cepki v usesih.
P.S.
Primerjava otrok-pes pa je zame nesprejemljiva.Ceprav tako eni kot drugi zganjajo hrup in eni in drugi pomenijo veliko svojim ljudem.Otroci jokajo ,psi lajajo pa kaj zato ,saj imajo otroci usta zato ,da se jokajo psi pa gobec da lajajo.
Kaj ne?
Vse vas ,ki pa to moti ,da ne spite preprosto si kupite cepke in boste imeli tisino in mir!S sosedi pa dobre odnose.
LP

Angelina7 – ali smem izvedeti zakaj hudiča psi naj ne bi spadali v stanovanjska naselja. Kaj so zdaj postali privilegij stanovalcev v hišah. Dajte nehajte že posploševati vseh lastnikov psov z enim, ki svojih cuckov ni znal vzgojiti kot je treba.

To mi pa res dvigne pritisk…

Dokler smo živeli v bloku, smo imeli v vhodu 5 stanovanj (od 10-ih), kjer so stanovali psi. Iz niti enega ni bilo slišati pasjega laježa, razen 2x hov, ko so doblili obiske. Le zakaj??? Mogoče zato, ker so bili psi pravilno vzgojeni!

Po drugi strani smo imeli nad sabo sosede, katerih mularija (ne morem se lepše izrazit, ker so uničili kar se je le dalo) je ob vseh nemogočih urah skakala po kavčih, dirkala po stanovanju,… tako, da je bilo slišati kot da bodo ravnokar skozi strop prileteli k nam (z vključenim dretjem na ful seveda). A potem tudi otroci niso za v stanovanjska naselja???
Da ne začnem o pametnih sosedih, ki se jim je zdelo blazno pomembno luknje v stene vrtat med deveto in deseto zvečer (ker prej baje niso imeli časa).

Pa da ne boste prišli ven z idejo, da ne razumem, ker nimam otrok. Imam zelooooo živahnega sina (2,5), ki, kljub temu, da živimo v hiši ne sme divjat po bajti in se dret k jeshar.

Za zaključek: Hotela sem povdariti, da so lahko tako psi, kot otroci, kot odrasli ljudje zeloooooo moteči, če se ne znajo obnašat, ker jih pač tega nihče ni naučil oziroma jim je vseeno, če motijo cel svet okoli sebe.
Tako je vedno bilo in vedno bo. Da pa zato posplošite situacijo na vsakega lastnika psa, katerega pes verjetno 2x v življenju ni zalajal, to je pa že res višek!

LP

Tu se ne govori o vseh psih – le o tistih, ki neprestano lajajo in motijo dotično osebo in išče zakonsko podlago, da se temu upre!
Če so kje otroci , ki so zlorabljeni – se neprestano derejo, jočejo…je prav tako treba ukrepati, ker je nekaj narobe z njihovimi skrbniki!
Pa kaj je res treba na tem forumu take razlage, kot da ste vsi slabše umsko razviti!?

Pozdravljeni!
IMAM PROBLEM Z SOSEDOM POLICISTOM.KI MI JE VLOMIL V STANOVANJE ,KER GA JE MENDA OB 9 URI DOPOLDNE ZBUDIL LAJEŽ PSA!!!!!!ZAKAJ OZ.ALI IMAJO ZDAJ ŽE PRAVICO POLICISTI PRIVAT VLAMLJATI V STANOVANJE??????NAS UČIJO SPOŠTOVANJE ZAKONOV SAMI PA NE UPOŠTEVAJO ZAKONOV ????? MAJHNEGA PSA IMAM ŽE 10 LET V BLOKU,KO PA JE SOSED POSTAL PRED ĆASOM POLICIST HODI Z DVIGNJENO GLAVO IN MISLI,DA IMA SEDAJ PRAVICO DA VLAMLJA IN VSTOPA V TUJA STANOVANJA!!!!

Imaš ga pravico ovadit za kaznivo dejanje vloma.

kaznivo dejanje vloma po kazenskem zakoniku ne obstaja
Kršitev nedotakljivosti stanovanja

141. člen

(1) Kdor neupravičeno vstopi v tuje stanovanje ali zaprte prostore ali kdor se na zahtevo upravičenca od tam ne odstrani ali mu na drug način onemogoči njihovo uporabo, se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do enega leta.

(2) Enako se kaznuje, kdor neupravičeno preišče stanovanje ali prostore iz prvega odstavka tega člena.

(3) Če stori dejanje iz prvega ali drugega odstavka tega člena uradna oseba z zlorabo uradnega položaja ali uradnih pravic, se kaznuje z zaporom od treh mesecev do petih let.

(4) Poskus dejanj iz prvega, drugega in tretjega odstavka tega člena je kazniv.

(5) Če izreče sodišče pogojno obsodbo, lahko naloži storilcu, da mora v določenem roku izprazniti stanovanje ali prostore.

(6) Pregon za dejanji iz prvega in drugega odstavka tega člena se začne na predlog.

imamo soseda ki ima psa in neprestno laja podnevi nas ne moti tako najbolj ponoči pes začne lajati ob 22 in do 6 zjutraj imeli bi radi vsaj tri ure spanca naj bolj moteče je to ker gremo zjutraj nespočiti in živčni v službo soseda so ze opozorila veterinarska inšpekcija a pes še zmeraj laja in mi ni jasn kako to tudi njih ne moti kako lahko oni spijo na koga se naj še obrnemo in kaj bi mi vi svetovali lp

raje se obrni na psihiatra povej da nujno rabiš pomoč! da te preko vrste vzame!

hvala za tako lepi odgovor hvala ne rabim psihiatra sem zaposlena v zdravstvenem domu in vem malo več kot ti kdaj kdo rabi pomoč

no samo da ne bo na koncu izpadlo da sva sodelavki…tako da ne bi o tem pa da se predstavljate pod različnimi nicki, sram vas bodi nagnusneži grdi.

A bi lahko vsaj ločila postavljal? Očitno imate dovolj časa. Hvala.

ah ti otroci pa znajo

Tudi midva z možem imava enak primer pasjega laježa, ki laja in cvili cel dan. Oba delava tudi v nočnih izmenah in nimava pogojev da bi se lahko naspala. V blok sva se preselila pred 6 meseci in od takrat poslušava to malo nadlogo iz spodnjega stanovanja(slišati je kot da ga imava v kopalnici). Mož je šel do spodnjega soseda, nato je bil en teden mir ker so ga dali v varstvo ne vem kam že, nato pa se je spet začelo. Pred tremi meseci so meni popustili živci in sem se sprehodila do spodnjega nadstropja in sosedu povedala kar mu pač gre, večino časa je doma ker je privatnik, ima 3 ali 4 otroke, psa pa niti enkrat ne pelje na sprehod(vsaj videti ga ni). Policija pravi da ne morejo storiti ničesar, tako da sva tudi midva razmišljala o ”letečih zrezkih oz. 100g čokoladi”. Pa naj se potem zamisli če bo še imel psa v stanovanju. Lastnik psa se niti noče pogovarjati o tem, ker ga ne zanima.

Če menite, da pes ni ustrezno oskrbljen, nima sprehodov itd., je pravi naslov VURS.

2anonimneza, tako bo kuza, ki je ocitno zivcen se bolj nastradal. Jaz imam enega nad sabo in enega pri sosedu, ki me znata tudi zbujati in tako a jemljem v zakup, da morda tudi jaz s svojimi navadami koga zbujam.
Sem pa zivela tako, da sem imela 5m od okna spalnice “parkiranega” nemskega ovcarja v boksu, ki je lajal cele dni in noci brez prestanka tako, da sem skoraj imuna na lajez.
O kaksnih zastrupitvah pa nikoli nisem razmisljala, kar se mene tice imajo te kuzki ze tako dovolj tezav, nisem se videla namrec popolnoma zadovoljnega psa, ki bi cele dni/noci lajal.

Le glej kaj delaš, ker kakšen “aperitiv” lahko doleti tudi tebe, primitivka!!

New Report

Close