pasje uši
Pri psu smo opazili uši. Prešpricali smo ga z biokilom in skopali2x,, pa so še opazne toda manj.Zagrabila me je panika in sem vse preoblekla prečistila.Moram še dezinficirati, pa ne vem, če se dob kaj takšnega.
Dali smo mu tudi frontline kapsulo za namazat.Ali veste kaj lahko še naredim, da se znebimo uši, upam da niso bolhe,kajti samo lezejo in so majhne rjavkaste barve.Lepo prosim za vaše nasvete.in lahko noč vam želim vsem skupaj kater se boste odzvali na to vprašanje.
karla
Biokill osebno sploh ne bi uporabila na psu, pa naj kdorkoli rece drugace. Frontline pa lahko psu das sele dva ali tri dni po kopanju in ne isti dan. Poleg tega bolhe (sklepam, da so bolhe in ne usi) itak ne zivijo na psu, torej je razen v ekstremnih razemrah kopanje cisto brez veze.
Psa (in ostale zivali) umakni iz stanovanja in celo stanovanje precisti z recimo Desektinom (dobis v lekarni, upostevaj navodila, ker je strupen). Preden prieljes psa nazaj, stanovanje temeljito presesaj in prezraci, lesene povrsine pomij. lp in veliko uspeha
Bolhe res ne živijo na psu, ampak na tleh, po travi, preprogah, špranjah … Na psa se pridejo najest, potem pa spet skočijo dol (ponavadi pridejo na psa zunaj, z njega pa v stanovanju) in se razmnožujejo po vseh mogočih skritih kotičkih – saj zato jih je pa praktično nemogoče odpraviti, če se ne lotiš tudi okolja (in to vsega, od pasjega ležišča do sedežne in avta, če se pes vozi v njem).
Lp, Breda
Bolhe živijo na psu in mačku. Jaz sem jih odpravila s Frontlinom, ker nobena druga zadeva ni pomagala. Sta pa dve vrsti bolh: rjave, ki živijo na živalih in manjše črne (človeške), ki skačejo na ljudi in se zaredijo v stanovanju. Nikakor ne drži trditev, da bolhe skačejo na psa in z njega. Ko pes bolhe dobi, se jih je težko znebiti. Kakor sem rekla, edino s Frontlineom mi je to uspelo. Po stanovanju pa sem človeške odpravila s tem, da sem pomila in presesala celo stanovanje, potem pa sem ga prešpricala z eno francosko zadevo, ki sem jo kupila v Semenarni in odpravlja tudi bolšja jajčeca, ki jih bolhe odlagajo v parket, tapison in druge tekstilne obloge. Človeške bolhe pa žival prinese v stanovanje na dlaki, lahko jih pa prinesemo tudi sami na čevljih, potem pa jih raznesemo po celem stanovanju s copati ali na hlačah. Seveda še občasno prešpricam stanovanje z biokilom, tako zaradi dobrega občutka, ker sem mislila, da se mi bo kar zmešalo, ko sem našla bolhke v stanovanju.
Lep pozdrav