Pasja hrana iz LIDL-na
Tudi moj pes je imel težave z hrano. Dajali smo mu royal canin, pa se je izkazalo, da je alergičen nanje. Imel je grozne rane, mazali smo ga z tistim roza šamponom. poskusili smo z briketi za alergike Fitness 3 Trainer. ima jih zelo rad, so malo dražji, a se splača, saj nima več ran. 😀 Poskusite s temi briketi, ker so res najboljši.
Glede na splošno prisotne predsodke glede hrane iz supermarketov, bi vas rad vseeno opozoril na testiranje s strani Nemške Stiftung Warentest, ki je Lidlovo hrano Orlando z inulinom, leta 2010, med 32 testiranimi suhimi hranami za pse, uvrstila na tretje mesto. Za hrano Orlando z Inulinom so se na primer uvrstile hrane renomiranih proizvajalcev, kot so Hills, Orijen, Royal Canin, Purina, Eucanuba, Happy Dog… Torej, ni nujno, da je poceni hrana tudi slaba in nekvalitetna. A ob nakupu hrane je vseeno treba upoštevati dejstvo, da vsak pes ne prenaša vsake hrane enako dobro. Jaz sem za mojega doslej zamenjal 4 različne hrane. Pri eni se je pojavilo srbenje kože, pri drugi je bilo opazno povečano odpadanje dlake, pri tretji sem opazil da pes spije več vode, kot je to bilo običajno, čez nekaj tednov se je pojavila driska… Znamk hrane namerno ne bom omenjal, da se nebi vsul plaz kritik, ker pregovorno vsak kmet svojega konja hvali… Trenutno sicer svojega psa hranim s hrano Bosch, a glede na doseženo tretje mesto na prej omenjenem testu, bi mu brez predsodkov upal ponuditi tudi Lidlovo hrano Orlando z inulinom.
Ta test sem videla – samo moraš prej pogledati tudi, KAJ točno so testirali, kakšna so bila sploh merila.
Jaz sem v specializirani trgovini ravno na začetku tega leta nabavila hrano, ki je mojemu psu naredila čisto štalo, pa naj bi bila glede na sestavine okej. Psa je vse srbelo, non stop se je grizel in praskal, spil ogromno vode, slab zadah, o izpadanju dlake raje sploh ne bi.
Zdaj sem se končno odločila, da bom kuhala sama, ker ne pride nič dražje kot dobri briketi. Rezultat v zadnjem mesecu: dlaka skoraj ne izpada, iztrebkov je pol manj, pitje vode v normalnih okvirjih, prijetnejši zadah iz gobca (glede na to, da je to tudi jutranja budnica, ni zanemarljiv podatek).
Hm glede na to da imamo doma 3 velike psičke stare ena 13 let in drugi dve 2 leti. Ima vsaka drugo vrsto briketov, sprobali smo kar nekaj vrst pa vseeno opažam da vsak trgovec hvali samo svojo vrsto briketov. Na žalost večina lastnikov psov niti ne gleda na potrebe svojega psa ampak samo na to kaj je je kdo povedal o tej hrani. Lastnik je tudi zato da vidi kaj psu odgovarja in kaj ne. (iztrebki, dlaka,…) Da ne bo pomote ne zagovarjam hran iz supermarketov.
Na srečo je na tržišču toliko različnih hran, da lahko izberemo psu primerno.
Lp
Mi smo sporbali raznorazne hrane, “dobre”, “fensi”, drage, iz supermarketov, .. pa našemu kužatu ni nič ustrezalo. Pojavili so se problemi s kožo, bruhanje itd. ali pa je enostavno ni hotel jesti. Sedaj imamo pa že nekaj let Orlando iz Lidla, nobenih problemov. Imamo tudi mačka, ki mu kupujemo Coshido iz Lidla. Pa ne zato ker je poceni, ampak ker samo to mara. Smo tudi probali že razno razne “fensi” hrane pa jo povoha pa gre. In bognedaj da mu ponudiš kakšno drugo konzervico.
Zagotovo niso vse poceni hrane dobre, vendar pa tudi ni vse v ceni in v tem “kaj so drugi rekli”. Mi je bolj pomembno da kuža nima problemov, pa da jo z veseljem je. Ne mislim kupovat nekih dragih “fensi” hran, samo zato, da mi bodo “poznavalci” po forumih ploskali. Čeprav ne kupujem v “specializiranih” trgovinah (če lahko temu tako rečemo, glede na njihovo ravnanje z živalimi, ki jih imajo zaprte v premajhne kletke), imam rada svoje živali, jih poznam in vem kaj je dobro zanje.
Imam psa pasme American Staffordshire Terrier, ki, ne glede na kvaliteto industrijske hrane, ne je skoraj nobenih briketov. Po še tako kakovostnih konzervah bruha in je le priboljške, ki mu jih kopujemo iz lidla že 6 let in jih dobiva vsak dan, pa ni bilo po njih nikoli nič narobe. Vsak dan mu posebej skuhamo kako rižoto brez začimb z malo zelenjave ali pa mu meso spečemo, odvisno od tega, kaj dobimo pri mesarju. Imam tudi fanta, ki je imel mačko in jo hranil s hrano iz Eurospina in Lidla pa prav tako ni bilo nikoli nič narobe. Sama imam živali izjemno rada, zato vsako leto obdarim eno zavetišče, vsak mesec pa kupim za okoli 10 eu hrane. Hrano kopujem v supermarketih in sicer tisto, ki je poceni, da je dobim čim več, saj se mi zdi pomembno, da živali hrano sploh dobijo. Nekatere živali v zavetišču sploh niso vajene hrane, sploh potepuške in imajo zato tudi boljši želodec, sploh mešanci, ki jih je po takih ustanovah polno. Čistokrvne pasme so za bolezni veliko bolj dovzetne in občutljive, se mi pa zdi, da so za zavetišča take hrane primerne, da vsaj pomagam, če lahko, kajne?
Pri nas že nekaj časa kupujemo Nutrivet Instinct. Ta hrana za pse ima res fino razmerje med ceno in kakovostjo, je brez žitaric, pa 80% mesa vsebuje. Skratka naša dva psa (eden je iz zavetišča drugi ne) jo obožujeta, tak da mislim, da smo našli ustrezno hrano, ki smo jo tako dolgo iskali.
tle je govora o hrani ki stane v LIDLU 9 evr za 10 kg
vi pišete o hrani za psa in pravite da je bolje dati malce več…MALCE VEČ???
a je malce več 50 EVR???????????????????
Nutrivet Instinct košta 50 do 60 evrov.
A je to kašna zlata hrana?
Jaz imam odločbo sodišča za preživnino za otroka in moram plkačat 50 evr na mesec, ej!
Tudi meni je to padlo v oči, ampak ok, ne poznamo ozadja.
Kar se tiče pasje hrane je pa tako. Uporabnica, ki je odprla temo je vprašala kako hrano priporočamo. In prav je, da se priporoča kvalitetna hrana. Ki ja, je dražja, ker neprimerno bolj zdrava. Nezanemarljiv podatek je, da pes take hrane poje manj, kot npr. neke nekvalitetne, ki je polna soli in biiiip. Zaradi boljše hrane je pes praviloma bolj zdrav in manj bolan (kar pomeni manjši stroški veterinarja ipd). Moreš gledat dolgoročno.
Je res, da 60€ za 15kil ni malo, samo če ti je škoda € za psa, je boljše, da ga nimaš. Drugo je če si ne moreš privoščit, ker žal so časi taki, ampak no, kar hočem rečt je, da če je le možnost je fajn, da se ne špara pri nečemu tako bistvenem za psa..