Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina Pasja hrana – ali res zastrupljam svojega psa?

Pasja hrana – ali res zastrupljam svojega psa?

Jaz svojega psa hranim z doma pripravljeno hrano in kupljeno hrano Natura Vet. To je naravna pasja hrana, ki jo lahko kupite v trgovini http://www.kosmatincki.si/[/url]

Psi si niso nikoli kuhali hrane… Jedli vedno presno, surovo… Samo občasno kuhano in briketi (pepel in kosti+umetni vitamini in minerali…) samo občćasno, ko smo bili na poti.Tako so naši živeli do 16 let…

Mislim, da je dovolj, če psi jedo beljakovinsko bogato hrano v obliki briketov, brez hidratov. Idealno je, če so v briketih beljakovine ene vrste, ni pa nujno. Mojim psom najbolj ustreza http://www.nutrivet.si/index.php/pasja-hrana, saj ima 80% mesa…

Če meniš da zastrupljaš psa lahko hrano še vedno zamenjaš, ppoizkusi z Natura Vet http://www.kosmatincki.si/blog/zakaj-hrana-za-pse-natura-vet-naturavetal.html

Čisto novo v Sloveniji je pasja hrana skinners, ki je naravna, ni narejena v eni izmed mutikorporacij, ampak v privatnem mlinu v Angliji. Je na prvem mestu v Angliji kot pasja hrana namenjena za aktivne in delovne pse. Vse sestavine so preverjene in vse meso od lokalnih kmetov. Na strani lahko vidiš več njej: www.naravnibriketi.si Je pa brez GSO, brez umetnih dodatkov in arom, brez umetnih konzervansov, namesto njih uporabljajo posebno mešanico tokoferolov (vitamin e) in rožmarinovega olja.

Predlagam za branje:

Zmote in resnice o pasji hrani

Zaprtost pri psih[/url]

Lp

Jaz pri svojem psu malo kombiniram, nekaj kupljene hrane in pa nekaj domače hrane. Receptov je na netu polno, tako, da tukaj ne ni problemov. Recepti v slo jeziku kar dobri so pa tukaj

Jaz nikoli nisem razumela zakaj bi potrebovali neke recepte. Nič narobe da se dela po njih (mislim nasploh recepte za pasjo hrano), ampak ne vem zakaj bi kdo zgubljal toliko časa in toliko kompliciral, če bi lahko z nekaj znanja sam pripravil uravnotežen obrok brez kompliciranja (ja, ne bi pa tako ”fancy” zgledalo).
Jaz mojega hranim z briketi Acana, dobi pa pogosto še domačo hrano – kar primernega ostane od kosila, pa včasih tudi posebej zanj kaj pripravim. In je zdrav in v dobrem stanju.

Ne razumem. Vse je nekako odvisno od tega, katero hrano kupujemo psu. Saj je isto kot za ljudi! Treba je prebrat deklaracijo sestavin. Seveda je tudi treba poznati pravila za označevanje sestavin pasje hrane! Ni enako kot za ljudi, niti približno. Meso, ostanki predelave mesa… take stvari, umetni konzervansi, majhen odstotek mesa. Meso neznanega izvora (če piše samo “meso”). Vse je odvisno od proizvajalca! Nekateri pač notr mečejo marsikaj, to deklarirajo pač po teh pravilih in prodajajo masovno za noro nizko ceno. Če je 10kg briketov 5 evrov… pa dajte no. Saj je jasno kaj je noter. Noter so sestavine, ki so tako poceni, da so skoraj zagotovo to neki odpadki, ostanki in take packarije, ki jih jaz osebno nikdar ne bi ponudil psu! Žival mamo radi kot člana družine in zato tudi stroški prehrane niso nikakor predmet debate. Na žalost ni časa niti možnosti, da bi za psa kuhal, ker še zase komaj poskrbimo. Seveda občasno kaj pade z mize v posodo, ampak z briketi, k jih mam sm zadovoljen. Niso ne najcenejši ne najdražji, so pa sestavine preverjene. Je hrana, ki je narejena iz veliko bolj primernih sestavin – niso razni ostanki itd… Naš je tut alergik na piščanca, zato mu tale račka super odgovarja, včasih malo kombiniramo z lososom. Če koga interesira je to Skinners duck&rice. Pribolškov v stilu nekih piškotov itd mu ne dajem, ker ni motiviran s hrano pa tudi meni to bolj odgovarja. Ne dolgo nazaj smo bli pr veterinarju in je Ron v vrhunskem stanju, krvna slika kot iz učbenika 🙂

Tko da nevem, zakaj folk tolk komplicira, sam mal je treba prebrat kaj piše pa vedet kaj to pomeni. Označevanje pa bazira na evropski zakonodaji, ne najdem zdajle strani, ampak obstaja dokument, kjer piše kako morajo bit označene sestavnine ( med drugim tut tista sestava beljakovine, olja maščobe, ash…).

Men se zdi večji problem kot hrana dejansko ravnanje s pasmami, parjenje in genetski problemi, ki nastanejo/nastajajo.

Jaz rečem tako : vsega malo.. tudi ljudje moramo jesti veliko raznovrstne hrane, tako kod tudi psi.. vendar pes mora jesti brikete zaradi zob pa tudi zaradi sestavin, ki mu koristijo in jih v drugi hrani ni možno dobiti , kod tudi z mesom( rižota z mesom,kuhana govedina …)… torej če psa hrana dvakrat dnevno bi mu pomoje morali dati: recimo… za zajterk brikete( kvalitetne!!) za večerjo pa neki pripravljen obrok 😀 tako bo imel vsega dovolj, sploh pa je izjemno pomebno tudi ,da se dovolj giba

Pozdravljeni!
Zanima me kakšno je vaše mnenje o dopolnilni hrani za pse n.p. –Beef-stick! To so take palčke ,ki vsebujejo različne sestavine : meso in živalski stranski proizvodi,minerali ,rastlinski stranski proizvidi ,žita!
Naši psički jih imajo zelo radi ,vendar me zanima ,koliko tega lahko pojejo?.Dobivajo sicer tudi kuhano hrano
(predvsem piščanca) ali pa brikete Royal canin zmešane z Pedigre koščki hrane v vrečki. Kaj vi mislite ???
Hvala za mnenja!!!

Če kupujete v trgovinah drago pasjo ali mačjo hrano visokokakovostnih sestavin, vam naj poven da preko zoohita dobite ceneje. Vrhunske znamke in neverjetna izbira. Če ne zaupate prodaji preko interneta, me lahko kontaktirate in vam osebno pošljem izdelke.

e-mail: [email protected]

Nehaj s to reklamo za zoohit. Kaj ne prodaš dovolj?

Mene pa zanima, koliko % mesa mora vsebovati hrana za mladičke in odrasle pse. (Koliko % je najbolj primerno). Ter če ima kdo izkušnje s briketi bosch-kako se odnesejo.
Katere brikete naj kupim za zlatega prinašalca, da so kvalitetni in dokaj poceni.

Niso vsi briketi kvalitetni – izbrati morate takšne, ki imajo kvalitetno sestavo!

Hrana za pse

LP

New Report

Close