Najdi forum

pasja hrana

Ze na drugem forumu sem napisala nekaj o pasjih briketih, ker je ravno naneslo nekaj na to temo. Pasji briketi so narejeni iz raznih odpadlih mesnih surovin, tudi iz crkovine, ki jo je najti na cesti. Vendar se ni treba bat, vse se lepo prekuha in sterilizira, kokr se da. Zares pa je problem pri raznih konzervah, kjer zaradi priljubljenosti (in tako denarja), nic ne pazijo, kaj dajo v hrano, samo da jo vas pes je. Ponavadi gre za prevec beljakovinsko hrano ali prevec mascobno. Seveda pa je tako neuravnovesena hrana za vasega ljubljenca odlocno premocna, ce nima slucajno mladicev (pa se tu se mora pazit na pravilno razmerje).
Prehranjevalne navade so dejansko stvar navade. Ce zelite svojim psickom dobro, potem jih le prisilite, da se navadijo na bolj zdravo prehrano. So pa se vedno karnivori, tako da zelenjavnih stvari ne bodo zlahka prebavili. Glede pasjih diet boste na internetu nasli vse mogoce, vsak pa bo kot najboljso prehrano zagotavljal njihove izdelke, ki so uravnotezeni in ne vem kaj se vse. Vseeno si je dobro prebrati kaksno strokovnejso knjigo. Svojim zivalim skusam vedno zagotavljati podobno hrano, kot bi jo dobili v naravi (tu ne govorim o jelenih in srnah). Gre za pestrost mesa, tudi ogljikovih hidratov, travo pa dobijo zunaj. Ce hrano na hitro zamenjate, lahko vas pes dobi drisko, tako da morate biti tu previdni. Pocasi in postopama.
Pa upam, da ne poskusate hrane vasih ljubljencev, ceprav takooo lepo disi. Na drugem forumu se mi je zdelo, da je to kar pogosta praksa. LP, Peta :o)

Če bi pasjo hrano delali iz crkovine na cesti, potem na cesti ne bi videl toliko povoženih mačk in ostalih živali. Poleg tega pa pišeš, da “Svojim zivalim skusam vedno zagotavljati podobno hrano, kot bi jo dobili v naravi (tu ne govorim o jelenih in srnah).” V naravi pa bi psi verjetno jedli tudi crkovino na cesti ali kje drugje.
Ne trdim, da so v briketih najboljsi kosi mesa, crkovina pa tudi ni. Potem bi v Kotu bila tovarna pasjih briketov in ne kostne moke.

Ce ima clovek dovolj casa, volje in denarja, da psom pripravlja uravnotezeno hrano, potem naj to pocne. Vseeno menim, da nas vecina tega ne zmore. Zato pri nas prisegamo na brikete.

Jaz bi ti priporočala, da si ogledaš proizvodnjo briketov, šele potem pa piši. Lahko si jo ogledaš v Komendi, kjer delajo Popsi. Res je da nekateri delajo tako ampak ne vsi. Saj je konkurenca proizvajalcev hrane v svetu velika in bi jih veliko propadlo, saj imajo naši psi zelo dobro razvit vonj in okus in so izbirčni. Psi skrbnih lastnikov ne bi jedli zanje zanič hrane, saj pri nas jo ne. Kaj pa tisti psi ki jedo pomije, ki jih je na podeželju okoli 70% po raziskavi veterinarja.
Pa še to – ali veš kaj pa ti ješ, kaj je v konzervah, paštetah, salamah, v napol pripravljenih hranah? Bolje, da ne.

Zelo velika rastava hrane in opreme za male živali je v začetku maja v Nurenbergu se jo splača pogledati.

LP
Mojca

Jaz sem prisiljena za svojega psa kuhati posebej, saj po konzervah bruha. Dajem ji jesti brikete, pa polento,makarone,riž,ovsene kosmiče ter kuhano piščančje ali goveje meso, ribe,malo jeter ter kuhano korenje in cvetačo. Pazim, da dobiva več manjših obrokov saj se tudi pri pretirani sitosti pojavi bruhanje.

New Report

Close