Najdi forum

Zivjo vrtickarji!
Z eno nogo mal segam na to področje, berem knjige in se naslajam nad čudovitimi fotografijami, drugače se pa še vedno držim dracen in palm… Toda – pri sosedi sem “zmaknila” poganjek pasijonke, ker sem v knjigi prebrala, da jo lahko posadim od aprila do julija. Zdaj bi bil torej še čas.
Mislite, da bi bilo dobro dati jo v navaden kozarček in bi jo potem spomladi dostojno presadila?
A mora tudi tak poganjek prezimovati v hladnejšem prostoru ali bi ga lahko prezimila na okenski polici v stanovanju?
Pa sicer, kakšne so vaše izkušnje s pasijonkami?
Cvetove imajo res krasne, a ne?
Lep pozdrav!
Tatjana

Včeraj sem jo posadila – v glinen lonček in mešanico šote in ilovne zemlje. V lonček sem dala dva poganjka (z viticami) in ju obilno zalila. Zdaj stoji na okenski polici v kuhinji (južni del), pa bom – če bo koga zanimalo – sproti poročam, kako se bo razvijala…

LP Tatja

Kakšna je že pasijonka? Mi je znano, samo zdajle sploh ne vem, katera rožica bi to bila. A je trajnica?

Zdaj si me pa našla… Mislim, da je trajnica, ker jo ima teta že tretje leto. Tudi to vem, da mora prezimovati na hladnem, ampak kako ravnati s podtaknjenci, tega pa ne vem. Dela zelo lepe cvetove. Mnogi dajo v korito (ali lonček) upognjeno žico in se potem ovija okrog nje. Mislim, da ji zaradi tega nekateri rečejo tudi Jezusova krona…

Pod Iskanje sem našla nekaj več o njej, toda napisati moraš PASJONKA.

Lep dan,
Tatja

Tatja, hvala za odgovor.
Saj ne vem, kaj sem se zdaj zapičila v to pasjonko, samo me takooo jezi, ker ne vem, kaksna je :)) No, bom že nekje zbrskala.

Lep vikend in veliko užitkov z rožicami!

Hvala.
Ta vikend sem posadila še vršiček od palme, ki mi je ravnokar pognala nov “list”, pa se je vršiček zapletel v žaluzijo in se odlomil. Upam, da bo palmin list vseeno lepo napredoval, morda pa iz odlomljenega vršička vzgojim še eno tako rastlino.
Neumen kmet ima debel krompir, hehehe..

Lansko poletje sem tudi jaz z morja prinesla dva vršička pasionke. V kozarcu vode sta zelo kmalu pognala dolge koreninice in v lonček z (čisto navadno zemljo)
sem ju presadila šele pozimi. Spomladi, okrog prvega maja sem rastlinico presadila v velik lonec vrtne zemlje, lonec pa na balkon. Paziti moraš, da je rastlina ves čas obilno zalita. Jaz sem ta problem rešila tako, da sem lonec postavila v malo večji plastični okrasni lonček v katerem ves čas stoji vsaj za prst vode. Včasih jo tudi malo pognojim s Substralom. Moram priznati, da občudujem njeno hitro rast, v zadnjem mesecu tudi obilno cveti. Razen “usmerjanja vitic” nimam nobenega dela z njo. Ko zreste previsoko jo preprosto porežem to je vse.
Zdaj je visoka približno 2 m.

Lep vrtnarski pozdrav!

Hvala, makalonca. Moja revica ni okusila veselja v vodi, ker sem jo začetnica dala kar takoj v zemljo. Ni se še prijela. Jo obilno zalivam, tudi s substralom sem malo pogoljufala, in upam na najboljše. Bojim se, da mi res ne bo uspelo in se bo posušila. Drugič bom ravnala po tvojem nasvetu. Hvala še enkrat. Lp Tatja

New Report

Close