Najdi forum

Partnerka v depresiji/nasilje

Pozdravljeni!

Nimam več opcij na koga naj se obrnem, pa vprašam tukaj, anonimno.

Partnerka je bila v poporodni depresiji(mogoče še vedno je). Otrok je danes star 1 leto in zdi se mi kakor da simptomi ne pojenjajo. Kvečjemu je vedno huje. Pokazalo se je že nekajkrat, da bi bilo lahko vse mimo, a temu ni bilo tako in zadeve so se ponovile. Gre za to, da partnerka (tako pravi), ne prenese otroškega joka, popeni in se zdere na otroka. Dobesedno. Grde besede tipa “crkni” ipd. Večkrat sem poskusil, da bi si poiskala pomoč a ji ne pride do živega. Prepričana je , da je problem v meni (izgorel sem, in sem našel psihiatra, aktivno sodelujem). Ne morem ji dopovedati, da to kar dela je nasilje in ni dobro za otroka. V skrajnji sili bom prisiljen oditi na socialno, da zaščitim otroka. Kaj bi poskusili vi pred CSD? naj omenim še, da je odlična mama, ko nima “down”-ov in še boljša partnerica. Odlično kuha, vedno skrbi za hišo in čistočo. Otroku se posveča maximalno ljubeče, razen ob izpadih. Ne želim razhoda, 8 let sva skupaj in vem, da ima težavo, ker takšna ni. Želim pomagati ljubezni svojega življenja in pri tem ohraniti družini na kupu. Kak nasvet?

Ravnokar sem moram poklicati policijo, ker naprej vec ne znam. Bojim se za otroka pa tudi za njo. Upam, da se vse resi najbolje mozno.

Si za vse kriv? Je vedno problem v tebi? Menja razpolozenje? Je pogosto zjutraj in zvecer bolj razdrazljiva? Ce je odgovor da, potem je najverjetneje res od depresije preslo v agresijo. Nujno mora sama dojeti, da potrebuje pomoc. Najveckrat pa je ravno to problem, ker taksne osebe niso dovolj mocne, da to dopovejo sebi. Upam, da vama uspe, nama je in ze 3 leta ne duha ne sluh izpadom. Poskusi ji priti blizu, vem da je tezko, meni so zivci sli in veckrat sem bil na psihiatriji ampak sva zmagala. Na koncu se je zlomila, si priznala in posikala pomoc. Zivi srecno in veckrat mi pove, da je hvalezna, ker sem se boril in zadrzal druzino skupaj. Srecno!

New Report

Close