Partnerka me ne privlači
Pozdravljeni. Star sem 35 let in konec avgusta 2019 sem navezal stik s tedaj 25-letnico. Dobila sva se in ker sem si želel partnerske zveze, sem poskusil z njo. Kmalu se je izkazalo, da gre za osebnostno težavno osebo, je zelo posesivna in ljubosumna. Seksala nisva že eno leto. Na vsakem koraku se oziram za drugimi ženskami. Poleg tega ona izhaja iz močno disfunkcionalne in zelo revne družine (oče in avtistična sestra živita v razpadajoči hiši brez stranišča, kopalnice in tople vode, ob dežju pušča streha, zidovi prepojeni z vlago, kronično pomanjkanje denarja, mama je konec marca letos v komaj 54. letu starosti umrla zaradi možganske kapi). Že med njenima staršema ni bilo ljubezni, oče ni svoji partnerki niti enkrat izkazal naklonjenosti in bližino. Zadnje čase se niti poljubljava ne več. Je možno kaj storiti? Kako vžgati iskrico? Je res vzrok v tem, da mi že dalj časa ni več vizualno privlačna, ali pa gre razloge iskati globje? Postavo ima sicer v redu, le v obraz mi ni posebno privlačna.
Do prvih problemov je prišlo komaj tri dni po prvem srečanju; sem šel k njej in zamujal 10 minut. Ona je naredila celo paniko, češ da jo spominjam na bivšega, polagalca ploščic, ki je skoraj redno z delom končal nekaj ur kasneje, kot ji je obljubil.
Približno teden dni nazaj sva po dolgem času želela seksati, pa mi nanjo sploh ni stal. Hotel sem ji dati konec, pa je ona pričela jokati in moledovati, da si ne želi končati zveze. Naj se še tako trudim, mi ni vizualno privlačna. Ženska z blond lasmi in zelenimi očmi pač ni moj tip. Kdor je gledal serijo Razočarane gospodinje, vizualno je zelo podobna Lynette. Poleg tega me na celi črti spominja na mojo mamo. Pravcata kopija njenega karakterja.
Pozdravljen!
Mislim, da imata probleme oba, saj je razlog za vsak problem obojestranski. Mogoče bi se s svojo punco lahko pogovoril in ji nudil oporo in ljubezen glede na razmere kot jih ima ona v družini. Sicer vaju ne poznam in ne morem soditi ampak mogoče pa je punca zavohala denar pa je k tebi prišla.
Tudi ti nisi prav zvest, če pogleduješ za drugimi puncami. Malo se zamisli kje je v resnici problem.
LP
Sara, kako naj jo imam rad, če me s svojo posesivnostjo in težkim karakterjem odriva stran? Da je takšna, je nedvomno kriva situacija doma. Oče ni njeni mami niti enkrat rekel, da jo ima rad. Jo niti enkrat poljubil in/ali ji pokazal naklonjenost, spoštovanje. Ko je mama imela opravke in je morala kam iti, jo je zavrnil z besedami: “Ne morem te peljati, sem že spil dva deci.” Oče izgleda kot brezdomec z ljubljanskih ulic, mama pa tudi ko je bila živa. Situacija doma se ne bo nikoli izboljšala, so pregloboko zabredli. CSD jim še polena meče pod noge, nekdo tam bi najraje videl, da bi njeno sestro odvzeli. Ravno včeraj ji je oče predlagal, naj se vključi v politiko. Mu je odvrnila da za nič na svetu, ker bi novinarji hitro izvohali, v kakšnih razmerah živijo in bi jim to prineslo dodatne probleme. Teden dni nazaj mi je naprej vrgla, da bi lahko že bil poročen in imel otroke. Morda, toda ne z njo.
Z mano zagotovo ni zaradi denarja, oba sva na socialni pomoči. Mene naj bi čakala zaposlitvena rehabilitacija, ker ne zmorem obdržati (normiranega) dela.
Erik36, 01.10.2021 ob 09:04
Sara, kako naj jo imam rad, če me s svojo posesivnostjo in težkim karakterjem odriva stran? Da je takšna, je nedvomno kriva situacija doma. Oče ni njeni mami niti enkrat rekel, da jo ima rad. Jo niti enkrat poljubil in/ali ji pokazal naklonjenost, spoštovanje. Ko je mama imela opravke in je morala kam iti, jo je zavrnil z besedami: “Ne morem te peljati, sem že spil dva deci.” Oče izgleda kot brezdomec z ljubljanskih ulic, mama pa tudi ko je bila živa. Situacija doma se ne bo nikoli izboljšala, so pregloboko zabredli. CSD jim še polena meče pod noge, nekdo tam bi najraje videl, da bi njeno sestro odvzeli. Ravno včeraj ji je oče predlagal, naj se vključi v politiko. Mu je odvrnila da za nič na svetu, ker bi novinarji hitro izvohali, v kakšnih razmerah živijo in bi jim to prineslo dodatne probleme. Teden dni nazaj mi je naprej vrgla, da bi lahko že bil poročen in imel otroke. Morda, toda ne z njo.
Z mano zagotovo ni zaradi denarja, oba sva na socialni pomoči. Mene naj bi čakala zaposlitvena rehabilitacija, ker ne zmorem obdržati (normiranega) dela.
Mislim, kaj še čakaš? Zakaj ne zaključiš, če se ne vidiš z njo? A slučajno čakaš na kakšen ups in bosta spočela otroka, da bo potem še eno bitje več, ki bo trpelo???
Res ne razumem, pa 35 si star. Pri teh letih menda že znaš zaključit zvezo v kateri se dolgoročno ne vidiš, ali pač ne?
Otroka z njo vsekakor ne mislim imeti. Nazadnje sva seksala 14. februarja, ker je tega dne treba seksati. Pozneje sva hotela še dvakrat, pa mi nanjo niti stal ni. Poleg tega mi nikoli ne pride, zato ni bojazni pred neželeno nosečnostjo. Z njo vztrajam, ker mi omogoča da sva vzajemno v najemu, torej tudi ona sama ne bi mogla v najem. Njej je jasno, da me ne privlači in mi je povedala, da z mano vztraja zaradi ugodnosti, ki jih nudi življenje v prestolnici. Poleg tega me v kraju, kjer živiva, čaka zaposlitvena rehabilitacija in selitev drugam ne pride v poštev. Sobe ne mislim najemat, sem bil v takem najemu in ne, nočem pod isto streho imeti še 40 ljudi.
Aministrator, zakaj prva objava december85 ni vidna, druga pa?
Takrat sva seksala, ker je ona hotela seksati. Ni mi treba skrbeti (ali pač?), ni videti da bo odšla. Celo pripravljena mi je kriti limit na banki, ki je na koncu bil porabljen za nakup avtomobila. Nuja, če hočeva kam priti, poleg tega je glede mobilnosti precej odvisna od mene. Ona nima vozniškega dovoljenja, pravi da bo izpit opravljala, ko se bo kopala v denarju. Ko je tretjič padla na izpitni vožnji je rekla, da bo spet poskusila, ko bo pri denarju.
Imaš srečo. Moja banka ne daje limita tistim, ki prejemajo denarno socialno pomoč. Kolika je ta dovoljena prekoračitev sredstev na računu, ki jo je pokrila tvoja zelenooka izbranka? Če to ni preveč oseben podatek.
Pravzaprav ti težko sledim. Pišeš, da imaš težave z erekcijo, potem pa naenkrat to ni več problem, samo da tvoja želi seksati. Pišeš, da je ne moreš imeti rad, se pa vozita naokoli. Na izlet? V trgovino verjetno ni tako daleč, da bi potreboval avto in še blondinko zraven.
Tako med nama, moška beseda: koliko od vsega kar si napisal pa je res? Nič? Zgodbica, ki si jo napisal, ker ti je bilo dolgčas, potem pa čakaš kaj bodo ljudje rekli. Imam mogoče prav?
Tvoja, kot jo imenuješ, osebnostno težavnostna oseba, ve kaj pišeš in v kakšni luči jo prikazuješ? Samo sprašujem. Po naravi sem namreč precej radoveden. Saj ne zameriš, kajne.
decembrski, brez zamere toda vidim, da nisi preveč bister oz. si precej omejen v razmišljanju. Kot leta 2008, ko sem na neki strani opisal nek problem, pa se je našel pametnjakovič, ki sploh ni vsega prebral, ampak je po treh prebranih stavkih planil pisati odgovor. Seveda je brcnil v temo. Debil pač.
Limit so mi odobrili, še preden sva se s to žensko spoznala. V tisti službi sem od vseh dosedaj imel najvišjo plačo (od 800 do 1050 €). Si lahko misliš, kako slabo sem bil plačan drugod. Takrat sem bil zaposlen in limit sem dvignil, ker je polbrat potreboval finančno injekcijo za svoj s.p. Nažalost sem dva meseca pozneje dobil odpoved, ker se je zmanjšal obseg dela. Moja partnerka je pritiskala name in na polbrata, naj mi kasneje denar vrne in sva s tem kupila avto. Od tedaj do danes sem že dvakrat moral podaljšati trajanje limita, ker ni bilo možnost ga pokriti.
Ko sva 14.2. nazadnje seksala, je bilo na njeno pobudo in takrat mi je še stal. Očitno me je v vmesnem času do nje zares minilo. Ravno s sobote na nedeljo sem sanjal, da sva s partnerko bila nekje zunaj. Ona je stala deset metrov stran, zatopljena v gledanje nečesa na tleh, tedaj pa je k meni prišla druga ženska in me strastno poljubila. Hja, v tistem poljubu sem zelo užival, pa še ženska mi je bila vizualno privlačna. Prvič v življenju sem sanjal, da varam partnerko.
Ko grem sam v trgovino, grem peš ali s kolesom. Skupaj opravljava večje nakupe in takrat se odpeljeva z avtom.
Še sanja se ji ne, da sem odprl to temo. Ne skrbi, ni kaj zameriti.
Iskrena hvala za nasvet. Sicer doslej nisem veljal za precej omejenega v razmišljanju, pa če ti tako praviš, ti že veš. Saj vidim, da si strokovnjak, primerjave pa so sploh primerne. Posebej še, če gre na nekaj napisanega iz leta 2008 v čimer sploh nisem sodeloval. Je pa sodeloval menda neki debil (tako mimogrede, ali veš da se ta izraz sploh več ne uporablja, se pa je uporabljal za duševno prizadete otroke). Bo že tako, glede na to, da je tudi ta, ki je pisal, brcnil v temo. Si prepričan, da ni samo brcnil, kaj pa če ti je stopil na žulj, kot se reče. Vendar je to za mene, ki nisem preveč bister, kot si ugotovil in zaključil, sicer ne vem na podlagi česa, že preveč zahtevna tema.
Kaj pa tistih kilo EUR, ki si jih doslej največ zaslužil. Je to skupaj s stroki za prehrano in prevozom na delo in z dela, ali brez.
Sva pa soglasna v nečem, tudi jaz ti ne zamerim. V kakšni drugi temi na tem forumu boš že našel kaj hočem s tem povedati.
Aja pa še nekaj, zakaj partnerki ne poveš, da o njej piše na forumu?
Glede na to, da na problem dejansko ni podal odgovora, mi ni stopil na nič. Dve leti kasneje je priznal, kakšen debil je bil, da je napisal tak nesmisel.
1050 € je bilo z malico, prevozom in nadurami vred.
Sem že pisal in ji pokazal objavo, pa mi je očitala kaj imam druge za spraševati o tem.
Če se navežem na V kakšni drugi temi na tem forumu boš že našel kaj hočem s tem povedati, praviš da bi tudi jaz moral delati na sebi in zaključit zvezo z njo?
Ne, sploh ne namigujem na to, da zaključiš zvezo. Sam pri sebi razmisli ali ti takšno stanje odgovarja, ali to odgovarja tudi tvoji partnerki. Če nikogar od vaju ne moti opisano stanje res ne vidim razloga, da bi razmerje prekinila. Čeprav osebno mislim, da življenje, ki ga živita ni tisto pravo kar človek pričakuje od življenja. Poudarek je, kaj kdo pričakuje. Če ne pričakuješ karkoli več kot imaš, če isto misli partnerka, si pač zadovoljen s tem kar imaš in živi to življenje še naprej.
Partnerka mi vsekakor ni vizualno privlačna, preprosto ni moj tip. Ni pa nekih težav na drugih področjih, vsaj ne takih kot na začetku. Začuda ni več tako posesivna in ljubosumna kot takrat, ko sva bila sveže skupaj. Sama je večkrat izrazila, kaj vse jo moti na meni. Sem ji rekel da lahko svobodno odide, je ne bom omejeval in naj poišče drugega. Na to vsakič odvrne:
– ne morem zaključiti zveze s teboj, ker sama si ne morem privoščiti najema
– ne da se mi iskati drugega
– imaš avto in s teboj sem mobilna
– nočem da bi naslednji partner spoznal samo enega starša, tj. očeta. Mamo je konec marca letos doletela možganska kap in nekaj dni pozneje je umrla.
Prejšnji vikend smo imeli žur za Noč čarovnic in debata je nanesla na eno od njenih prijateljic, ki zaradi dela ni mogla priti. Izvedel sem, da si želi otroka. Izkoristil sem priložnost in sem ji v torek poslal anonimno pismo, v katerem sem ji omenil, da mi je zelo všeč in si želim biti z njo. Ona mi je všeč že dalj časa.