Najdi forum

Pozdravljeni !

S partnerko sva skupaj 11. let in ona ima že dalj časa različne psihične težave. Začelo se je s pop. depresijo, nadaljevalo z razpoloženji nihanja, po vseh teh letih večkratnega zdravljenja z antidepresivi, pa sva ob skupnem gledanju polnočnega kluba in navedenih simptomih prepoznala, da ima partnerka vse znake MOM. Ker je stanje že tako hudo in odnos načenja propad, sva se zaradi skupne želje odločila, da poiščeva pomoč.

Ob tem pa sva neletela na oviro, ko je partnerka poklicala svojega psihiatra in želela skupni pogovor, kjer bi lahko tudi sam opisal svoje občutke in kako stvar doživljam, pa naju je zdravnik zavrnil. Razumem, da vsi zdravniki ne razmišljajo enako in ne delajo po enakih načelih, zato tudi sprašujem, kam naj se obrneva po pomoč.
Svoj odnos bi rada rešila in se iztrgala začaranemu krogu.

Hvala za nasvet in vsakršno infromacijo.

Pozdravljeni!
Oba s partnerko dobrodošla na našem forumu! Veseli me, da svojo izkušnjo delite z nami!
Žal mi je, da ste imeli tako izkušnjo z zdravnikom psihiatrom. Kot ste morda že slišali v oddaji, se o MOM v Sloveniji govori sorazmerno malo časa, dolgo časa je veljala za neozdravljivo, tako da so taki odzivi tudi med strokovno javnostjo žal še vedno pogosti. Predlagala bi, da partnerka nadaljuje terapijo, saj so pri osebah z MOM nihanja razpoloženja, ki jih opisujete pogosto prisotna in bi prekinitev zdravljenja lahko imela slabe posledice. Obema bi toplo priporočila branje literature, kot je v oddaji omenjena ‘Ne stopajte več po prstih’ (Paul T. Mason, Randi Kreger), ki je polna napotkov za bližnje oseb z MOM, kakor tudi: ‘I hate you, don’t leave me’ (Jerold J. Kreisman, Hal Straus), ‘Get me out of here’ (Rachel Reiland). So pa na našem forumu prisotne tudi strokovnakinje, ki vam morda lahko pomagajo, zato vas vabim,da se, v kolikor je to mogoče, na naši forum obrnete kar s konkretnimi vprašanji.
Lep dan obema!
VidaLina

New Report

Close