Najdi forum

Dober dan. Tako zmedena, da vam ne znam povedat, kaj se dogaja.

S partnerjem sva imela spor, prepir glede njegovega početja-mučenja živali. To je moje mnenje, moja obsodba, da jih muči. On pa pravi, da to ni mučenje pač pa vzgoja. Pretepa krave nato grozi drugim določenim živalim, da bo poklical lovca da jih pride postrelit, ker niso pridne. In to naj gleda otrok, da se tako obnaša? (Šoloobvezni otrok)

Ko sem mu na ostro rekla, (on pravi, da sem ga napadla) da se tako me dela in da ne bo tega govoril pred otrokom me od sedaj naprej ignorira. Ne govori z mano. Ko pa se omehča pa zanj ne naredim ničesar prav.

Sva šla na sprehod, da se pogovoriva. Zelo pazim kako začnem pogovor. Ga vprašam nekaj, on noče govorit oz.tako, da pogovora sploh ni mogoče nadaljevati

Ko prideva iz sprehoda mi očita, da ni bilo nič od nič glede pogovora. (???)

Sva šla k prijateljem na obisk, ga je zmotilo in sedaj mi očita, ker nisem sedela poleg njega pač pa nasproti njega. To je zameril.

Kaj je temu človeku? Vse mu uredim, kar zaprosi ( da grem karkoli pripeljat, komu kaj odnesem..)

Grem k frizerju mi reče, za koga se rihtam?

Sva šla na koncert spet scena (zelo sem uživala) mu to tudi povem in se zahvalim, da se je potrudil. On pa meni nazaj, da nisem uživala, potem mi napiše sms v katerem se opravičuje, da mu je žal za pretekli dan, ker z njim nisem uživala in zraven smajlija ki joka? WTF

Res ne vem več.

Postala sem tiha,redkobesedna. Po eni strani se ga bojim.

Se je pa to zgodilo samo zato, ker sem se postavila na stran živali, saj se jih sploh ne sme mučiti. Od takrat, kot bi odrezal. Postal je čisto drugi človek do mene. Nesramen, zbodljiv….ignorira me.

Prosim za pomoč strokovnjaka…usmeritev v tej moji težki vlogi. Želodec me boli, hrbtenica, slabo počutje,ker se sekiram.

Kako naj sploh govorim, da mu bo ustrezalo. Ne želi niti objema, niti lepe besede…nič

Trpimo vsi, jaz, on in otrok.

Hvala za pomoč

 

 

 

Se strinjam z vami, da je takšen odnos do živali mučenje živali (tepež, grde besede) in da definitivno negativno vpliva ne samo na živali, ampak tudi na vašega otroka, ki to opazuje. Velika verjetnost je, da bo otrok ponotranjil in prevzel takšno vedenje, zato morate biti bolj odločni, če si želite to preprečiti.

Po opisu sodeč pa gre pri odnosu vašega partnerja do vas za čustveno nasilje in manipuliranje. Bolj ko se boste skušali prilagoditi njemu in mu ustreči, bolj močnega se bo počutil in vas bo še bolj maltretiral. Pomembno je, da postanete jasni glede svojih potreb, vrednot, stvari, ki so za vas ne/dopustne in začnete postavljati meje. Le tako boste lahko partnerjevo vedenje ustavili, vsakršno popuščanje z vaše strani bo doseglo zgolj nasprotni učinek.

Hvala Vam za odgovor.

Tudi sama sem slutila, da gre to za čustveno obliko nasilja.

Mi poveste prosim kako naj postavim meje.

Kadar me začne napadat ( ko je v službi) po smsih ali klicih mu jasno povem, da se bo z mano spoštljivo pogovarjal in da to pričakujem, da se pogovarjava kot dva odrasla zrela človeka.

Slabo nabijanje vesti zelo boli, navsezadnje je ON tisti, ki je zavozil. Se verjetno tega zaveda in sedaj želi prevaliti krivdo name.

Včeraj je bilo spet nekaj brez veze. Pri kosilu sem mu prepozno naročila pijačo. Jo je zavrnil, ker sem jo dala malo prepozno in je že začel jesti. Je rekel” sedaj pa ne bom, ker sem že začel jesti” in spet slaba volja.

Bila sem tiho, kaj pa naj rečem v takem primeru.

Obup, vam povem.

In to vse izvira iz njegove primarne družine. 😔

Nič nisi napisala kakšen je bil vajin odnos na začetku,pa kljub temu ti svetujem,če se imaš kam umaknit raje pojdi stran ,saj boš zraven takega človeka le še senca sama sebe .Taki se ne spremenijo iz danes na jutri,če sploh kdaj se je vprašanje.Ne trudi se mu ustreči,ker se tako zaveda in to prekketo dobro,da si te pokori.Čim manj mu posvečaj pozornosti .Vem,ds ti je težko saj je tak odnos naporen ,predvsem zate psihično.To so manipulatorji s katerimi ni zdrave prihodnosti.Tudi sama sem se ujela na limance in zdaj rešujem sebe .

Odgovor na objavo uporabnika
Jassy441, 15.08.2023 ob 14:28

Nič nisi napisala kakšen je bil vajin odnos na začetku,pa kljub temu ti svetujem,če se imaš kam umaknit raje pojdi stran ,saj boš zraven takega človeka le še senca sama sebe .Taki se ne spremenijo iz danes na jutri,če sploh kdaj se je vprašanje.Ne trudi se mu ustreči,ker se tako zaveda in to prekketo dobro,da si te pokori.Čim manj mu posvečaj pozornosti .Vem,ds ti je težko saj je tak odnos naporen ,predvsem zate psihično.To so manipulatorji s katerimi ni zdrave prihodnosti.Tudi sama sem se ujela na limance in zdaj rešujem sebe .

Na začetku je že kazal znake vendar sem si nekako zatiskala oči pred dogajanjem.

Zdaj se zavedam, da sem marsikaj spregledala, se nisem dovolj poglobila. Sedaj pa imam, kar imam.

Rešitev je le ena. Izhod iz tega okolja.

Ključno vprašanje je, kaj si ti želiš. Na to vprašanje si iskreno odgovori. Želiš nadaljevati tako vezo ali ne?

Spreminjaš lahko le sebe, njega ne. Seveda pa imaš pravico pričakovati, da partner svoje, zate škodljivo, vedenje spremeni. A on tega ni dolžan storiti.

Še nekaj o vzorcu: glede na napisano (poznam pa le tvoj vidik zgodbe) ima tvoj partner seveda težave. Težavo pa imaš tudi ti – če ti na njegove provokacije ne bi “trzala” bi izgubile svojo moč in praktično “prisiljen” bi se bil obnašati drugače. Zelo verjetno pa bi nato tudi izgubil zanimanje zate, saj se s tvojimi odzivi ne bi mogel več hraniti.

Lahko ti napišem tudi kaj o postavljanju meja takemu človeku (če se odločiš, da z zvezo nadaljuješ). Prav pa je, da na začetku izpostavim, da je to zelo zahtevno opravilo – velika verjetnost je, da jih bo konstantno preizkušal. Imaš energijo, da se s tem ukvarjaš?

To je treba nemudoma zapustiti s otrokom vred, in obvestiti društvo za zaščito živali. Ker vi cincate živali še naprej trpijo, videli ste naredili pa nič. Trpinčenje živali je huda motnja v glavi človeka ki to počne, obenem trpinči taka oseba tudi ljudi. Nekako se vam že svita da to izvaja nad vami niste pa še tako daleč da bi jo ucvrla stran. Ko vidim takega človeka da niti sebi ne zna pomagati čeprav vidi , kako bo rešil žival? V tem primeru lahko samo rečem – uboge živali ,

Bi rekla, da gre za kakšno bipolarno motnjo. Tako obnašanje ni normalno, le zakaj pretepati krave? To je nasilje nad živaljo, bojim se, da bo nekega dne udaril tudi tebe in otroka. Nimam pametnega nasveta. Morda bi pomagala kakšna terapija, pogovor s strokovnjakom. Tudi kontrola in pošiljanje sms-ov, ljubosumje, to se mi vse skupaj ne zdi normalno.

Verjamem, da je blazno težko živeti s takim človekom. Poiščite si pomoč.

Pobegni čimprej, če ne zaradi sebe pa vsaj zaradi otroka, preden ga uniči.

New Report

Close