Partnerjeva hčerka je prava mala igralka
Svastajeposvetu
ja imate popolnoma prav. Bila sem v istem problemu. Mati je zavrgla hči kot dojenčka, nikoli v življenju ni delala, razen vrtela moške, da je preživela. Popolnoma nesposobna za nič. Hči je potem dobila na svojo stran, čeprav je še vedno živela pri očetu, ga poniževala. Skratka oče je popoln ničvrednež, tako kot za njeno mat. Mati mora vedeti vse tako za očeta kot za hči, kje hodi, kaj dela, s kom je… bolano do konca. Hči je napumpana do konca in še čez. Pri 16 letih pa ne sprevidi, kakšna psica je mati, žal. Je pravi psihopat, ki potrebuje pomoč. Čimprej stran od takega sranja. Sploh če moški ne zna urediti zadeve.
Niti najmanj vam ne zavidam, stanje je dokaj zakomplicirano. Ni pa takšno, da bi kar takoj spakirali kovčke in odšli. S partnerjem sta se odločila da bosta skupaj živela, ker sta tako oba želela. To pa očitno najbolj ne odgovarja njegovi hčerki, verjetno pa ima hčerka tudi kar nekaj težav sama s seboj. Samo te težave niste dolžni vi reševati, verjetno pa tudi strokovno niste usposobljeni za to.
Jaz osebno bi poskušal rešiti zadevo s partnerjem, on pa naj razčisti s hčerko. Z malo sploh ne bi, niti poskušal, reševati zadevo.
Tako je sedaj na partnerju, da hčerko pouči, da hčerka nima nobene pravice mešati se v njegovo in vaše življenje. Če bo partner zbral toliko poguma in se s hčerko pomenila tako, da bo to razumela, potem obstaja možnost, da ostaneta skupaj. V nasprotnem je bolje, da se razideta sedaj, ko je še čas. Upam, resnično upam, da se motim, vendar se mi zdi, da vaša veza s partnerjem nima prihodnosti. Žal. Predpostavljam, da ste še mladi, pred vami je še vedno možnost začeti znova. Želim vam veliko sreče.
Andreja Verovšek, 20.07.2020 ob 18:25
Draga Anonimno,
v tej situaciji pa imaš ti glavno vlogo in besedo. Če boš (ponovno) našla dober stik s partnerjevo hčerko in bosta našli pot iz spora bo ok, sicer pa je velika verjetnost, da bo iz konflikta med vama nastal še konflikt med tabo in partnerjem.
Nismo vedeževalci, da bi vedeli kako se bo končalo, lahko pa na podlagi izkušenj povem, da se večina takšnih situacij konča dramatično. Ali so v stalnih sporih in vsi nesrečni, ali pa se razidejo.
Če se osredotočim na možno rešitev iz tvojega vidika in kaj ti lahko narediš, je to, da si najprej odgovoriš ali je vajin partnerski odnos vreden tvojega vložka. Pri tem upoštevaj tudi igralko – je hči in bo ostala za vedno.
Če je odgovor da, poišči način, kako hčerki dati vedeti, da ji ne boš ukradla očeta.
Med ženskami je pogosto nekaj rivalstva, v vajinih vlogah pa sploh.
Ker je ona premlada in ker je očitno že izbrala strategijo, kako “se te znebi”, bodi vztrajna, močna in ljubeča hkrati.
Te vprašam: Jo lahko sprejmeš in spoštuješ ne glede na to, kaj dela, govori?
Če ne, delaj na tem, da boš. Brez tega bosta težko našli skupni jezik. Si starejša, bolj izkušena in modra. Izkoristi to in obrni ploščo.
Ok..odgovor…👍🙂
Tudi jaz imam podobno situacijo. Tamala stara 15 let. Se sredi maja izpisala iz gimnazije, ker bi drugace ponavljala. Od takrat dalje ždi v svoji sobi, jemo helex, za nič ji ni mar, nič ne naredi a obnaša se kot kraljica. Danes jo je peljal na kontroli, ga kliče iz sobe, da nima nobene ciste majice. Pride v sobo, me vpraša, če sem ji opraĺa kakšno majico. Sem obema povedala, da nisem njena služkinja, da svojemu sinu nisem pobirala umazanega perila po tleh po sobi in ga ne bom niti njeh. Obstaja koš, vrži v koš, povej oz reci, če lahko operem in bom; če se ti pa za vse gladko je… se pa tudi meni. To kar dobim od nje, vračam nazaj. Imet pubertetnike v vati japajàde, ločitev gor ali dol. That’s life
otroci brez mej so čustveni invalidi. meje se postavlja zato da tako daš otroku občutek varnosti, ve kaj sme in kaj ne sme ter kakšne so posledice, če oče tega ne zna potem je to slabo za princesko ker ko jo enkrat zadane realni svet jo ati ne bo mogel zmeraj rešiti. ena taka je moja sestra, očetova princeska, zdaj pa leta z enega moškega na drugega, enkrat se je že ločila po samo dveh letih zakona, pač ženska ne zna furat normalnega razmerja. treba je naučit otroka da ne bo zmeraj vse po njeno in naj si s svojim denarjem kupi telefon. ampak to je na očetu da postavi meje, namesto da se jo ujčka, potem pa jok in stok ko bo enkrat priletela na realna tla.
ta tip mi ne deluje nekam uber zrel tako da odlet dokler moreš, drugače te bo samo krivil za hčerkine neuspehe
Akam, 21.07.2020 ob 12:17
Se zelo strinjam z napisanim. Dodala bi se to, da se je treba potrudit za prijateljski odnos. Otroci so v stiski. Meni je moja 6letnica rekla (ko je spoznala ta novo od svojega oceta) :”Mami, ena mama in en ati, to je zame cisto dovolj. Drugega pa ne rabimo!”
Ja, se zelo strinjam s hcerko. Ob zivi mami naj sprejme ocetovo partnerko? Tujko, ki je prisla v njun dom?!? Potridi se, ZELO se pptrudi, da ustvarita prijateljski odnos. Obnasaj se do nje, kot da si njena teta. Pelji jo na kaksne izlete, kupi ji kuzka,…. Ker ce ti ne bo uspelo navezati stika, ti bo partner rekel adijo. Tudi jaz bi enako reagirala, ce se moj nov partner ne bi zastekal s hcerkama. Poisci strokovno pomoc, druzinsko psihoterepijo. Ker:onadva ze sta druzinica, ti si samo se dodana vrednost, ki pa ni nujna….
Ob zivi mami naj sprejme ocetovo partnerko? Ajde majkemi, da niste normalni, res ne. Ce neboste otroku dali vedet, da pac ima novo partnerko, ki jo ima rad in da je to na svoj nacin super, je NIKOLI ne bo sprejela z toliksno mero. Tudi moj partner ima otroka iz prejsne veze, pa nikoli ni cesarkoli taksnega izustil. Ja, je imel druzino. Iz taksnih ali drugacnih razlogov, je ta druzina razpadla ampak se vedno ima mamo in oceta, ki sta mu prva! Ampak ima ata novo partnerko s katero lahko otroku pokaze kaj pomeni ljubiti, in mu postavi neke zdrave temelje odnosa, pa cetudi ni z njegovo mamo. Zato pa so nekateri otroci nesramni do svojih maceh (joooj kako ne maram tega izraza) ker kao mojemu ubogem otroku pa ze nebo neka druga zenska poskusala dati vsaj malo materinske ljubezni, boze nedaj da ga vzgaja. Midva z njegovim malim imava super odnos, tudi ko ga vcasih jaz peljem nazaj, se z njegovo mamico pogovarjava, to je pa tudi vse! Otroci marsikaj prenesejo ampak jih starsi ponavadi delamo custvene invalide.
Anonimo_1, 20.07.2020 ob 17:29
No pa sem se tudi jaz odločila, da dam to iz sebe. Partner in njegova bivša sta šla narazen in sedaj njegova 15 letna hčerka živi pri njem. Ko je mene spoznala je bilo na začetku vse lepo in prav potem pa se je začelo.. začela me je blatit kako se ji zdim antipatična, kako me ne mara in podobne stvari. Pred mano se je vedno lepa delala, ko pa sem odšla pa spet laži. Začela je lagati kako se do nje grdo obnašam, da jo šimfam in potem se je on nad mano znašal za nekaj kar ni res. Vedno se kregava zaradi nje. Kot sem napisala v naslovu direktno za GLAVNO VLOGO IGRALKE V SLOVENSKI SERIJI JE. Ima komaj 15 let in že tako hudobna. Res je ne maram več, na živce mi gre. To pa je pomojem zato, ker vedno je bila in še zdaj je atijeva punčka, vedno vse naredi za njo, ji kupi vsako leto novega ajfona itd.. in sedaj, ko sem prišla jaz se boji, da se bo spremenil do nje. Ampak zakaj? Sem ji jaz slučajno dala tak občutek? Nikoli ji nisem! Jaz nimam vec živcev.
Kaj bi vi naredili na mojem mestu?
Obadva nazeni. Nista vredna piskavega oreha.
Jaz bi bila odkrita do partnerja, mu povedala kaj je na stvari, povedala kako jaz vidim stvari, ga vprašala kaj on želi in pričakuje od mene…in mu povedala kaj jaz želim od njega.
Punca je stara 15 let, pa kaj pol če je v puberteti, mora spoštovat ljudi, in za njeno dvoličnost ni kriva puberteta..za njene muhe je kriva puberteta, za laži in nesramen odnos pa ne..!!
Ni prav, da je mladoletnica (ni več otrok) na prvem mestu!! Prav je, da je partnerki partner, otroku pa vzgojitelj in ne zaveznik. Spoštuje naj tako partnerko kot svojo razvajeno najstnico..očitno s svojimi darili (vsak let nov telefon), kupuje njen odnos..medtem ko partnerko izgublja..in to mu tudi povej..
Verjetno ob tej najstnici izgubljaš samo sebe..bodi to kar si..bodi poštena, pravična, dobra
hkrati pa sebe postavi sebe na prvo mesto, nato svojega partnerja..