Najdi forum

Partnerjev odnos do mene

Partner prijateljuje z bivšo na fb .Zaradi nje sva se precej prepirala in šla narazen. Vendar je iz fb ni odstranil tudi takrat ne,ko se je ponovno z vso vnemo pognal v razmerje z menoj. Omenila sem mu da se mi ne zdi pošteno od njega da všečka fotografije ki jih on objavi in da želim da jo s fb odstrani on pa se je odločil da ji bo omenil naj mu ne všečka več .Torej je njemu še vedno zelo pomembno da spremlja kaj se njej v vsakdanjiku dogaja. Zanima ali naj prekinem razmerje saj počne stvari ki zadovoljujejo njega in se ne ozira nama.Vidim da bi težavo sicer rad rešil ampak le delno ,kar pa ovira kvaliteto razmerja.

Spoštovana,

kot kaže med vama s partnerjem prihaja do motenj v komuniciranju. Pravite, da ste mu povedali, da ne želite, da še prijateljuje z bivšo preko Facebook-a, a vaš partner tega vašega sporočila ali ni prav razumel, ali pa ga enostavno ni upošteval. Zato bi predlagala, da partnerju še enkrat izrazite svojo željo in jo morda tudi obrazložite ter se tudi prepričate, če je vašo željo oz. pričakovanje razumel. Ob tem pa bo imel tudi on priložnost, da pojasni, zakaj ga zanima, kaj se dogaja z bivšo. Poskusita se odprto pogovoriti, brez obsojanja, saj imata konec koncev vse možnosti odprte in je na vama le, da ugotovita ali sta pripravljena na zvezo, glede na pričakovanja in želje drugega. Vsak ima pravico do svojega videnja in če se vajino videnje ne sklada, gresta še vedno lahko vsak svojo pot. Če pa nista pripravljena izgubiti tega, kar imata, bosta morda pripravljena skleniti kakšen kompromis. To pomeni, da bo vsak od vaju pripravljen v neki točki nekoliko popustiti, tako, da boste vi ohranili zaupanje on pa se ne bo počutil npr. utesnjenega.

Prilagam še link do zanimivega članka na temo komuniciranja med partnerjema: http://www.ringaraja.net/sn/komunikacija-med-partnerjema_909.html

Želim vama iskrenosti in medsebojnega spoštovanja, če bosta ostala skupaj, v nasprotnem primeru pa čim manj boleč razhod.

Jana Metelko, dipl.soc.del.

Zavod Pelikan - Karitas Materinski dom 01/366 77 21 [email protected]

New Report

Close