Najdi forum

Pozdravljeni,

Potrebujem vaso pomoc. Imam partnerja kateri se ne zeli umivat. Njemu oseba higiena ne pomeni absolutno nic, ker se tudi po 3 ali 4 dni ne umije. Vedno, ko ga prosim ce se lahko umije nastane kreg. Meni se to ze gabi, odbija me sploh da je v moji blizini, ker “smrdi” oz njegov telesni vonj ni prijeten. Tudi lase ima mastne in polne prhljaja in tudi v zvezi s tem nic ne naredi ampak mu je vseeno ce hodi okoli cel od prhljaja in ga stresa posledicno vsepovsod. V lekarnah obstaja ogromno prepratov za zdravljenje glivicnih okuzb lasisca. Njegova malomarnost za skrb o sebi je pripeljala do te tocke, da si tudi ne zelim spolnoh odnosov ker zaudarja.

prosim povejte mi, kako naj ga naucim osebne higiene…totalno sem ze obupana

 

lp

 

Samo prijavljeni uporabniki lahko vidijo priponke.

Vso srečo. Mislim da ga bo lažje zamenjati.

Zakaj se ne želi umivati? Je depresiven, je večno utrujen, ali je samo len? Če se sedaj noče umivati, ker je še mlad in zdrav, le kaj bo, ko bo starejši, ko se mu pa res ne bo več dalo?

Postavi mu pogoj: če ne bo čistoče in rednega umivanja, nočem več biti s teboj!

Živjo. Prvo bi vsekakor predlagal pogovor, da končno izveš vzroke zakaj se ne želi umivati. Očitno to pri njemu doma ni bila ena izmed glavnih reči. Higiena torej. Deluje še kot otrok. Koliko časa pa sta skupaj?

Njegov odgovor na vprasanje je “ker sem cist” Po njegovem misljenju se ne rabi umivat vsak dan…
Star je 31let in totalno zanemarjen

Skupaj sva leto in pol in tudi ziviva skupaj.

Vedno najde nek izgovor, se mu ne da, nima casa, je kao cist…

 

Sem mu ze dala pogoj in ga ne gane kaj dosti.

Ene tetke bi obupale ker se tip ni umil 3 dni. Totalne babe iz pekla nevredne 5 centov. Prestrašene tetke, odrasle karieristke ki nimajo pojma o psihologiji iz vrtca. Če bi imele otroke bi vam bile stvari jasne že od 5 leta naprej ko smo brali Juri Muri v Afriki.

V glavnem. Tip ima nepredelano čustvo gnusa ali sramu. Vsako čustvo deluje navznoter in navzven (acting out, poustvarjanje). On odriva svoje čustvo navzven oziroma ga odmetava nate. To je pač obrambni mehanizem ampak racionalen pogovor ne bo pomagal. Moral si bo priznati kaj se mu gnusi oziroma česa ga je sram, da razreši ta konflikt v sebi. Mislim, da bo čas, da se gospod pogovori z psihoterapevtko če ni dovolj zrel da sam razume odgovornost svojih čustev.

New Report

Close