Najdi forum

Partner pozabil na rojstni dan

Drage dame in gospodje

morda sem ujeta v svoje emocije in pretiravam, morda ne.

Skratka, partner s katerim sva skupaj dobri dve leti je enostavno pozabil na moj rojstni dan.
Ziviva skupaj, trenutno res ima precej lastnih tezav, ki jih za moje pojme dramatizira, drugace se trudi, da me do neke mere podpira, kljub temu imam obcutek, da sama v odnos vlagam bistveno vec in najina custvena svetova nista na isti ravni, saj vse mogoce tezave (in generalizirano anksiozno motnjo) vseskozi postavlja kot izgovor za pogosto emocionalno hladnost. Ob delu vse proste dneve prezivlja na racunalniku, kjer kao v svoji nervozi bere o financnem investiranju kjer je res spreten oz scrolla po Facebooku.

A je prevec pricakovati, da bi ob vsem kar storim zanj lahko poscrollal tudi za idejami kako mi pripraviti vsaj mini presenecenje na moj dan, ki ne rabi biti povezana s financami, ampak zgolj z obcutkom cenjenosti, cetudi bi odlomil vejico v gozdu in nanjo pripel pentljo?

Ne vem kako naj reagiram, kako ga naj sploh opomnim, da je zamudil zame zelo pomemben dan? Vse kar trenutno cutim je globoka zalost, ki je v meni sprozila moj prvi in pravi napad panike, ki se je cutil kot zacetek srcnega infarkta.

Hvala vsem!

Samo prijavljeni uporabniki lahko vidijo priponke.

Zdiš se mu neki samoumevnega in čaka boljšo od tebe, za katero se bo splačalo potrudit in bo drago darilo za njen rojstni dan samoumevno. Ti pa si njemu samoumevna in ma občutek da ne sfolgaš brez njega, pa si pač privošči kar si. Zapusti ga, ni te vreden.

ti dobiš panični napad, če nekdo z generalizirano anksiozno motnjo pozabi na tvoj rojstni dan, pa še skupaj živita? Pa to sta se res prava dva skupaj našla. Če vlagaš toliko več, a si mislila, da ga boš spremenila:)

Ocitno se premalo spoznam na omenjeno motnjo, cutim pa, da mi je z vso svojo avtoagresijo in tudi ure dolgim kricanjem naokrog, ki nastopi ob epizodah anksioznosti izsrkal velik del zivljenjske energije.. nenehni nocem vec, ne morem vec.. ironicno gre za visoko izobrazeno osebo, ki me ocitno res jemlje kot samoumevno.. zna biti da sem prevec obcutljiva, da me je to custveno tako prizadelo, da mi je spodkopalo tla pod nogami.. ne morem vam povedati, kako me je zalost zabolela.

Res je, ce ima cas za ogled Live Cams na obletnico, ki jo je sicer mimobezno omenil, za katero pa se prav tako ni potrudil in ocitno se je nekje prijavil, ker nenehno dobiva sporocila punc, ki ponujajo vroce storitve.. je cas, da zberem pogum.. boli spoznati, kako malo nekomu pomenis, ceprav bi/si zanj naredil vse kar je v tvoji moci

Od meni bližnje osebe fant je samo 1x pozabil njej voščiti za rojstni dan, saj je bil že naslednji dan bivši 🙂 Ker nista živela skupaj, je samo napakirala stvari, ki jih je imel pri njej, nesla na pošto in mu jih poslala. Konec zgodbe.

Fantje lahko delajo grdo z vami samo zato, ker ve to dopuščate. V kolikor ne bi nobena dopuščala takšnega vedenja, bi takile pezdetki od tipov preprosto ostali za vedno samski ali pa se orenk korigirali, če bi še kdaj želeli kakšno punco imet. Tako pa si dovolite, da teptajo po vas in potem še z nekimi izgovori, kako so ubogi, jim vse to odpuščate in trpite.

Tale tvoj ima tudi same izgovore. Če še ne veš, smo leta 2021, tehnologija je tudi že tako razvita, da si lahko v koledarju ustvari opomnik, da ima nekdo rojstni dan, ki bi ga vsako leto na ta dan opomnil, če ima težave s spominom. Ampak ti mu nisi niti toliko pomembna, da bi se mu zdelo vredno narediti opomnik, a veš. Saj to ti jasno kaže tudi z drugimi dejanji. Kakšen live cam? Kurbarijo se gre prek neta, po domače povedano in ti to spremljaš in ti je ok?

Kako dolgo še misliš teptati samo sebe in tega pezdetka prenašati?

Tip ne dela lepo z tabo,prej ko bo bivsi prej bos mela srce prosto za nekoga kateremu bos prioriteta.Vsak je svoje srece kovac,pusti debila za sabo in pojdi svoji sreci naproti

Kljub težki situaciji, ni težko izreči “Vse najboljše”. Mislim, da te ne spoštuje dovolj. Kaj boš naprej in kakšna je situacija drugače med vama – nevem. Ampak že to je jasen prvi znak, da nimaš s takim kaj iskat.

Kot so omenili že predhodniki – res potrebuješ nekoga, ki te takole ignorira in visi nekje na netu, kjer se pogovarja z drugimi ženskami?
Poleg tega, visoko izobraženim precej pogosto manjka čustvene inteligence.

Ni te vreden, Nina36.
Pojdi in si ustvari lepše življenje. In ne žaluj preveč za njim.

Jasno mu povej, kaj hočeš. Mogoče ga o čustvih ni nihče nič naučil? Reci jutri imam rojstni dan. Pričakujem vaj eno vejico in en objem. Ti pa speci ali kupi kak kos torte in glasno povej, da praznuješ. Nekaj kar nisi dobil, ne moreš dat. Če tvoj partner doma ni dobila topline je ne more širit. Ti ga nauči.

Mojemu bivšemu 9let mlajšemu je kapnilo samo to da sem mu rekla prej da naj mi vošči ali kaj podari.lahko pa se povem da nisma nikdar bila zares skupaj v 5 letih me je skrival pred starši ker niso želeli da ima 9 let starejšo punco. Vse padce in težave pa sem morala sama preživet ker ga ni bilo niti enkrat v moj kraj da me potolaži.

Dobro, pusti tega fanta. Se ne bo dobro končalo zate.

Sedaj pa nekaj splošnega. Zakaj ob prvi težavi zapustiti partnerja? Moj, takrat fant, danes mož, je tudi pozabil na moj rojstni dan, ker je prišlo novo gasilsko vozilo v njihov PGD. Takrat se mu nisem javila na telefon, šla sem z družbo ven in si naredila lep večer. Kasneje pa se je moral kar odkupit in občasno je še 2 leti poslušal zbadljivke na ta račun. (Seveda ob primerni družbi in razpoloženju ob petkih zvečer ob pivu, ko je debata nanesla na odnos ženska-moški.) Sem bila razočarana, a vem, da je on pravi zame. Zato sva se pogovorila in sem mu odpustila. Od takrat ne pozabi več 😉

zdravo!res ni lepo da nekdo s kom zivis pozabi na tvoj roj.dan.jaz moji bivsi z katero sva ze 16 let narazen se vedno voscim,prav tako ona meni.z tem pa ne mislim,da ga zaradi tega zapustis,ni pa lepo ,da je pozabil.lp.

Odgovor na objavo uporabnika
Vesna x, 23.01.2021 ob 21:29

Jasno mu povej, kaj hočeš. Mogoče ga o čustvih ni nihče nič naučil? Reci jutri imam rojstni dan. Pričakujem vaj eno vejico in en objem. Ti pa speci ali kupi kak kos torte in glasno povej, da praznuješ. Nekaj kar nisi dobil, ne moreš dat. Če tvoj partner doma ni dobila topline je ne more širit. Ti ga nauči.

Evo to je pomoje odgovor kot se spodobi… Najlazje je jamrat, spakirat kufre in it… Me pa zanima ce partner sploh ve da je kaj narobe oz da te je tak fejst zmotlo…

Najlazje je v drugem problem najdit 🙂

New Report

Close