partner me psihično uničuje
Pozdravljena. Moj primer je nasprotje vašemu. Sem v zvezi z žensko 14 let. Je resna, delavna, sposobna, skratka čudovita. Je pa tudi impulzivna, tankočutna, malenkostna, psihično nestabilna, zadirčna, hitre jeze, zamerliva, opravljiva, opažam tudi depresivnost s težnjo po samomoru. Slednje me zelo skrbi, ker se noče zdraviti. Zdravnica ji je pred leti predpisala terapijo, ki ji je zelo pomagala. Rekla pa ji je tudi, da v primeru novih poslabšanj jo bo napotila k psihiatru. Tega pa moja partnerka noče. Ekskalacije v odnosu se ponavljajo v valovih in takrat je vse narobe. Vpije, me ponižuje, žali, me obsoja, da sem jaz kriv za vse, razlaga vsem kako ji je hudo zmano, da sem ničvreden itd. V zadnjem izpadu me je obtožila, da izvajam psihično nasilje nad njo, kar me je hudo prizadelo. Zato sem spakiral vse moje stvari, ji povedal, da mi je hudo, da sem pripravljen storiti vse, da bi ohranil najino zvezo vendar ne za vsako ceno. Med pakiranjem mi je večkrat ponovila, da ni treba da grem in da jo bom zaje… ,če grem. Vem, da je bolna, da potrebuje strokovno pomoč. Strogo mi je prepovedala kogarkoli poklicat ali kakorkoli odreagirat. Najraje bi se umaknil ampak se bojim, da bi to še poslabšalo njeno stanje. Kaj naj storim?