Najdi forum

partner in prejsnji otrok

Imam partnerja ki ima od prej otroka. vse lepo in prav,ampak ta mali je zelo posesiven in nesramen,na vsak nacin me zeli izriniti. loceni so ze vec kot 5 let,zivi z mamo in njeno novo druzino, ima celo dve sestri,star je pa tudi ze skoraj 10 let. bivsa zena je tudi zelo ljubosumna name in hujska otroka proti meni,da nama mali govori da bi mogel z mamo biti,da bi moral nosit njen porocni prstan in ne najinega zarocnega. naj povem da se je ta oce ze zdavnaj preselil v najino skupno domovanje,ki je 100km oddaljeno od njegove prejsnje hise,kamor pa ta otrok nonstop hodi na pocitnice in razgraja sam po hisi. ali sploh lahko hodi na take obiske,ce njegov oce sploh ne zivi tam vec? saj veste kako so taksni manipulativni otroci,malo se uboge naredijo in locenci za njih naredijo vse. ni dosti da oce placuje dokaj veliko prezivnino,mu kupuje draga darila,ideje se imajo kako bi ga zraven vzemala na dopuste,halo!potem bi tak otrok imel duple dopuste,v zahvalo za zaljenje in zmerjanje. ocetu cez mesec ne ostane prakticno nic denarja,vsi stroski so na moji grbi,zato da se pac “uboscek” od malega ne bi pocutil zapostavljenega. ima kdo podobne tezave?kako se spopadate z izsiljevalskimi bivsimi in otroki? lahko mi tudi privat kdo pise.

Samo prijavljeni uporabniki lahko vidijo priponke.

Spoštovani,
bistva vaše težave ne vidim v tem, da se otrok vede posesivno, nesramno, ljubosumno, maniplativno itd. Otroška narava je taka, da na svoje otroške načine išče ugodje in se izogiba neprijetnostim. Normalno je, da se otrok tako vede, če mu je dopuščeno. Naloga staršev in skrbnikov je, da otroku postavijo pravila, meje, navodila … skratka, da ga vzgajajo in regulirajo njegovo vedenje. Bistvo težave je torej ni v vedenju otroka, ampak v vedenju očeta. Ta ni žrtev bivše žene in posesivnega otroka. Nasprotno, oče je odgovoren za vedenje svojega sina. On je tisti, ki lahko zregulira sinovo vedenje iz neustreznega v ustrezno. In to ne glede na to ali biša žena pri tem sodeluje ali ne. Tukaj se skriva prvič rešitev vaše težave, drugič veliko manj težav za očeta, predvsem pa velikanska korist za otrokovo prihodnost. Običajno je ta staršem in skrbnikom  najpomembnejša. Kako se to naredi je lepo opisano v knjigi Mala kniga za velika starše. Tam lahko oče najde katera sporočila sinu manjkajo, da bi spremenil svoje vedenje. Za vas vidim izziv v tem, da na ustrezen način uveljavite svoje interese. V smislu, pooblastil neposredno za vzgojo partnerjevega otroka nimate, imate pa vso pravico, da v dogovoru s partnerjem uveljavite pravila vedenja v svojem domu. Recimo, da ne dovolite nesramnega vedenja do sebe. Zapisali ste, da je to vajin skupni dom. Za otroka ločenih staršev bi bilo dobro, da se počuti doma pri obeh starših. To bi pomenilo, da seveda mora spoštovati pravila vedenja v vašem domu, ampak hkrati, da je to tudi njegov dom ter da je tukaj dobrodošel in ljubljen. Forumla za kvaliteten odnos med otrokom in starši/skrbniki je: ljubzen + disciplina. Trenutno je videti, da je mali v tem drugem domu do dolečene mere prikrajšan tako pri prvem kot pri drugem. Ker so otroci psihološko močno povezani s svojimi starši, je običajno tako, da ko oseba vzljubi partnerja vzljubi tudi njegove otroke.
Lep pozdrav,
Uroš Drčić

*** mag. Uroš Drčić, transakcijski analitik - psihoterapevt *** m: 031 336 452 *** e: [email protected] url: revitacenter.si

Moja zgodba, ki vam najbrž žal ne bo pomagala

Ko sva se spoznala, sta bila z bivšo narazen že kaki 2 leti. Otrok star 4.

Noro posesivna. Otrok ni smel na noben izlet če sem bila jaz prisotna. Vedno sem bila prijazna do otroka, do celotne situacije zadržana, tiho.

Smo se po naključju srečali v mestu, otrok ni smel do očeta niti pozdravit, ker sem bila prisotna jaz itd itd

Kaj je danes – skoraj nimata stikov, ker je bil res dan pred dejstvo ali sam ali z mano. Poti nazaj k njej ni videl. Je tudi ponovno poročena. Od kar je poročena je mir.

Z otrokom pa odnos hladen, plačuje preživnino, če kaj prosi da denar oz kupi ampak odnosa dejansko ni. Otroku je bankomat, kot je bil prej mami

Žalostno

Najbrž se v vstopu v vezo niste zavedali, da boste dobili paket.

Otrok se najbrž čuti zmedenega. Podajate si ga sem in tja. Prave pozornosti in ljubezni očitno ne dobi nikjer. Pišete,  da je star šele 10 let. Kaj pričakujete od takega otroka? Najbrž svojih še nimate.

Sicer pa, ali resno mislite, da je dovolj, da vaš partner samo plačuje preživnino in otrok ni upravičen do dopusta z njim?

Dopust je tudi preživljanje kakovostnega časa s staršem. In ja, otroci ločenih staršev imajo velikokrat dvojni dopust in nič ni narobe s tem. Tu je najbrž težava v vas, ker si VI ne predstavljate takega dopusta.

Ubogi otrok, malo bolj ljubljen mora biti pa bi bilo vse ok, takoo pa mora ljubezen izsiljevati…

Zakaj bi pa ne šel z vama na dopust, to me zelo moti, da vas moti….????

Pa kaj si sploh razmišljala da si dobiš takega deda- nekega očeta, če te njegov otrok tak moti??? Z glavo bi mislila in bi samskega vzela.- dobila. on bo vedno njegov ata pa tvoje ljubosumje gor ali dol. in na vaš dopust tudi lahko gre saj je ja njegov oče.in otrok se z tako slabim obnašanjem bori za očetovo pozornost,ki si mu jo ti prevzela, da je zgubil očeta in potem te še to moti, če si ti malo prikrajšana zanjo???vzemi ali pusti.

Za dobro vseh vpreltenih: otroka, njegoveva očete in vas, pusti očeta čim prej.

10 letni otrok ne potrebuje preživnine pač pa stik s staršem. To je njegova pravica in dolžnost starša je da mu to omogoči.

Zakaj rineš v vezo s človekom, ki ima otroke od prej, če nisi dovolj zrela in si ti en velik otrok?

..na zalost ne samo otroka, pac pa v paketu se bivso s svojimi patologijami..

Na zalost so otroci velikokrat sredstvo manipulacije in izzivljanja svoje jeze na bivsega partnerja prav preko njih.

Otrok je zmeden, razcepljen..problem vidim v partnerju, ki ne zna postaviti meje najprej bivsi in potem otroku.

Zapomni si; vedno bos peto kolo, torej on si je ze ustvaril prvo druzino-sedaj ti podpiras in placujes njega, da si on opere vest in “kupuje mir” z darili itd..

Tudi, ce si bo ustvaril novo duzino s teboj, bos vedno ti tista, ki bo glavni leader in breadwinner v druzini…

Tako pac je, tako si tudi sprejela in podpiras to…

Idealne zveze ni, idealno bi bilo, da bi spoznala partnerja, ki nima prtljage in je dobro situirannin bi imel svojo nepremicnino-not gonna happen..to je ze prva vse pokurila-tebi pa ostane en zjeban oci, ki gre drugi krog s teboj in zrtev bo vecja na tvoji strani.

Ce si to pripravljena sprejet, potem ok, ce ne-pojdi in so najdi nekoga “clean”.Ce nisi prestara, imas se moznost…teh ocijev s prtljagamibo vedno dovolj na trgu…

Sprejeti bi morala v popolnosti cel njegov paket…torej otroka..tega zal nisi in verjamem, da bolijo vsa hujskanja, zalitve in potem se financiranje s tvoje strani…mir bo edino, ce bivsa najde novega s katerim bo srecna, s tem sedaj ocitno ni, saj se vedno nagaja..

Razmisli, se imas cas…za drugo stran je ze preprozno.

Srecno.

Ostala sem brez besed..

Otrok rabi oceta, ne potrebuje denarja ampak kvalitetno prezivljanje casa z ocetom!

Preden si sla v zvezo z njim si vedela da je oce, kaj si pa mislila? Da bo zaradi tebe opustil starsevstvo? Otrok ima vso pravico iti na dopust z ocetom in mamopa naj bo to1x letno 2x ali pa 10x letno.. zakaj bibil prikrajsan s strani oceta?  Ker se vam zdi da je 10 letnik razvajen? A ste pomislili kaksne posledice pusca ze sama locitev starsev na otroku? Otrok reagira na svoj nacin.. ne mores pricakovati od 10 letnega otroka da se bo lepo usedel z ocetom ib povedal kaj ga zre.. tako otroci ne delujejo.. oni pocijo se zjocejo kricijo in razbivajo(raznasajo) saj velikokrat ne znajo ubesediti svojih custev drugace kot z “izpadi”.. ce bi sama imela otroka bi videla da he to res..

Poleg locenih starsev in znedenosti kje tocno je njegov dom in obcutka neljubljenosti negotovosti se otrok spopada tudi s solo in sovrstniki, potem ga pa se ocetova ljubica grdo gleda pa grdo dela z njim..

Se dobr je ta otrok in se malo ispadov ima..

Kar se pa tice prstanov.. usak otrok si zeli da bi bili njihovi starsi skupaj in seveda na usak nacin dajajo to vedet, pa naj bo z lepimi ali z grdimi besedami ali dejanji..

On je samo otrok ti pa si odrasla oseba ki bi se lahko malo zamislila pa poskusala dati v njegovo kozo in ga bolje razumet.. ampak zakaj bi se ti spustila na njegov nivo ane? Saj ni otrok kriv da sta ga starsa naredila pa da sta se locila, pa otrok ni kriv da ima oci tako nerazumevajoco zensko da bi moral otroka zapostavit in se posvecat samo vasi visokosti 🤦‍♀️

Odgovor na objavo uporabnika
sekdostakimiproblemi, 03.05.2022 ob 11:05

Imam partnerja ki ima od prej otroka. vse lepo in prav,ampak ta mali je zelo posesiven in nesramen,na vsak nacin me zeli izriniti. loceni so ze vec kot 5 let,zivi z mamo in njeno novo druzino, ima celo dve sestri,star je pa tudi ze skoraj 10 let. bivsa zena je tudi zelo ljubosumna name in hujska otroka proti meni,da nama mali govori da bi mogel z mamo biti,da bi moral nosit njen porocni prstan in ne najinega zarocnega. naj povem da se je ta oce ze zdavnaj preselil v najino skupno domovanje,ki je 100km oddaljeno od njegove prejsnje hise,kamor pa ta otrok nonstop hodi na pocitnice in razgraja sam po hisi. ali sploh lahko hodi na take obiske,ce njegov oce sploh ne zivi tam vec? saj veste kako so taksni manipulativni otroci,malo se uboge naredijo in locenci za njih naredijo vse. ni dosti da oce placuje dokaj veliko prezivnino,mu kupuje draga darila,ideje se imajo kako bi ga zraven vzemala na dopuste,halo!potem bi tak otrok imel duple dopuste,v zahvalo za zaljenje in zmerjanje. ocetu cez mesec ne ostane prakticno nic denarja,vsi stroski so na moji grbi,zato da se pac “uboscek” od malega ne bi pocutil zapostavljenega. ima kdo podobne tezave?kako se spopadate z izsiljevalskimi bivsimi in otroki? lahko mi tudi privat kdo pise.

Samo prijavljeni uporabniki lahko vidijo priponke.

Otrok si zasluži počitnice z očetom… Je bil prej v njegovem življenju kot ti. Jaz bi tudi take počela če bi se počutila odrinjejo iz tvoje strani. Imam prijateljice ki so ločene in finkcijonira in hodi tudi z očetom na morje kljub temu da ima že 10 let plus drugo

New Report

Close