Partner ima “težave”
Pozdravljeni,
S partnerjem sva skupaj dobre tri leta in se dobro razumeva. Ima oz. imava pa težavo, ki se po mojem mnenju vleče že kar lep čas, odkar pa živiva v svojem stanovanju pa je vedno slabše.
Problem je, da neve, kaj bi počel sam s seboj. Sicer je delaven in sposoben. V službi dela vedno nočno izmeno, včasih (dvakrat na teden) pa še dopoldansko na žagi. Ves prosti čas, ki ga mu ostane presedi na kavču ter za računalnikom. Vsak prosti dan (sobota popoldn, nedelja in ponedeljek) bi prečepel na kavču. Niti rolet ne pusti dvigniti. Ves dan spi in gleda filme, gleda facebook in spet spi. Včasih gre na kavo nato pa spet na kavč. Doma imamo konje, a jih nemara. Vedno pomaga kadar ga prosim za pomoč vendar mu je več kot očitno odveč. Ena velikih težav je tudi alkohol. Vedno, ko gre s prijatelji ali sam zvečer ven, se ga napije. Sicer je to enkrat na mesec ampak je postalo zelo moteče. Nikoli ne spije piva ali dva ampak toliko dokler gre. Naslednji dan mu je žal in pravi, da se drugače nemore sprostiti. Trudim se, da bi poiskala hobi zanj, vendar mu do ničesar ni. Edina stvar, ki ga zanima je motokros. Tega si žal nemoreva privoščiti. Dogovorila sva se da bo poskusil s fitnesom. Imam počitek, da se ustrajno izogiba in išče izgovori, da mu nebi bilo treba. Drugih športov pa nemara. Niti na konec pameti mu ne pade, da bi šel z menoj na sprehot. In ker si sama želim biti z njim (in nimam dovolj karakterja) še sama ostane doma. Včasih sem vsak dan tekla ali jahala, zdaj pa bolj poretko. Težko je iti na izlet, saj dlje kot 500m od avta noče. Všeč so mu psi, a ga noče imeti. Tudi služba mu ni ušeč (čeprav svoje delo obvlada). Če pa ga vprašam, kaj bi delal, pa preprosto neve!!! Ničesar neve, kakšna bi bila njegova služba, kaj bi delal v nedeljo, s čim bi se ukvarjal, nič, nič, nič… Leži na kavču kot kup nesreče in gleda v računalnik… Sama sem sicer bolj živahne sorte in me to zelo zelo muči. Ker ga ne razumem!!!
Prosim za kakršen koli nasvet!
Pozdravljeni,
hvala za vaše sporočilo.
Kolikor slišim ima vaš partner drugačne želje kot jih imate vi. Njemu očitno tak način življenja, ki ga živi preprosto ustreza, medtem ko vam ne in ga skušate spremeniti. Pravite tudi, da ne sledite svojim željam (izlet, tek, jahanje…) ker si želite biti ob njem.
Žal lahko spreminjamo le sebe in nikogar drugega. Vprašanje je ali partnerja sprejmete takšnega kot je ali ne?
Lep pozdrav,