Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Bolezni srca in ožilja Kardiologija paroksizmi AF

paroksizmi AF

Pozdravljeni,
na vas se obracam z vprasanjem glede napadov AF, v zacetku leta sem imel dva napada AF zaradi katerih sen bil hospitaliziran po en dan, po teh dveh napadih se mi je se obcasno pojavljalo cudno bitje srca predvsem preko noci, bil sem na pregledu uz, ekg, scitnica in vse je bilo ok. Zaradi obcasnih napadov sem poleg zdravila Nebilet 2.5mg ki sem ga ze jemal dobil se 3x tedensko cordarone 100mg. V zadnjen pol leta sem shujsal 20kg in s tem se mi je uredil tudi krvji tlak. Ker sem star 32 let in ker imam se veliko nacrtov me zanima kaksno je tveganje za mozgansko kap pri mlajsih ljudeh in kaksno je tveganje pri jemanju corderona. Zanima me tudu vase mnenje o prekinitvi napadov zaradi ureditve tlaka in telesne teze. Hvala

Glede na vašo mladost je prav, da imate še mnogo načrtov. Izgleda, da so se pri vas ponavljali napadi neredneg bitja srca (napadi atrijske fibrilacije) proti katerim vam je zdravnik predpisal Nebilet in Cordarone. Predstavljam si, da se napadi nerednega bitja ne ponavljajo več. Verjetno bo izbrani kardiolog ugotovil do kdaj boste morali jemati predpisana zdravila.V dopisu ni podatkov o morebitni osnovni bolezni pri kateri obstaja nevarnost, da bi zboleli za možgansko kapjo ali drugim zapletom in bi morali preventivno jemati še zdravilo za “redčenje krvi”

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

New Report

Close