Najdi forum

Parodontoza

Pozdravljeni,
bom vprašala kar tukaj, ker me bolj generalno nekaj zanima….
danes sem bila pri parodontologu in sem malo zmedena. Šla sem, ker je zobozdravnica naključno odkrila na rentgenski sliki, da imam nad enim zobom premalo kosti, vsaj tako je menila. No danes na pregledu pa je parodontolog le rekel, da je tam dovolj kosti in ni panike, da pa naj pridem še enrkat in mi bo ščistil zobe. Okej, sem domnevala da govori o zobnem kamnu. Ni bila omenjena nobena diagnoza, nič. Dve minuti. Dali so mi neke obrazce in mi določili datum in sem vsa vesela odšla.
Doma pa pogledam te obrazce in vidim, da sem naročena na parodontoplastiko profunda (reženjska operacija po sekstantih). A to pomeni, da imam že napredovano parodontozo?? čudno mi je, ker zdravnik ni nič omenil, tudi prej moja zobozdravnica ne, sama pa tudi nisem opazila nobenih težav, stara pa sem ‘šele’ 35 let.. Torej, malo mi je čudno vse skupaj, da te naročijo na tak poseg, ne da bi povedali, kaj sploh imaš oz kaj je sploh to….. Ampak dobro, očitno to imam……
Zanima me, ali je to poseg, po katerem gre človek lahko normalno v službo itd, ali pa je to zadeva, podobno kot npr izdretje modrostnega zoba, kjer si še nekaj dni ‘ubogi’? Tako da zdaj sploh ne vem, ali rabim takrat kak dopust oz bolniško, ali kako je s tem…..
HVala že vnaprej za kako informacijo in lep pozdrav!

Pozdravljeni,

tole je vprašanje bolj za našo spec. parodontologinjo v sosednjem forumu; Ano Mikuž, spec. parod.
Sicer pa najprej vso kritiko vašim omenjenim zobozdravnikom, saj bi vam morali razložiti v kakšnem stanju je vaše zobovje in kakšno terapijo potrebujete. Po pisanju sodeč imate že razvito parodontalno bolezen. Pri vaših letih to ni tako redko. Poseg je nekoliko neprijeten, kako je obsežen vam ne morem povedati, saj odgovarjam brez kliničnega pregleda. Če se oziram na to, da bo poseg narejen po sekstnantih, mislim da to ne bo presegalo bolečin kot npr. ob puljenju zoba. Vnaprej le prosite vaše terapevte, da vam kaj več povedo.

Srečno.

*** dr. dent. med. *** Zobna ordinacija Prenadent *** tel. 040 934 000 www.zobozdravstvo-prenadent.si *** www.informacija.net/zobna-ordinacija

Pozdravljeni,
le povraten komentar, da boste videli kaj se dogaja:) Sem poklicala in so mi povedali, da če rečejo nekomu naj ‘pride, da mu bodo očistili zobe’, to pomeni le zobni kamen, list kjer gor piše diagnoza paradontoza profunda ter opis posega po sekstantih pa dajo kar vsakemu, ki pride ???!!!! Če bi res imela to operacijo oz to diagnozo, pa bi to povedali bolj natančno. Skratka, očitno tega nimam, ampak saj ne veš ali bi se smejal ali jokal….
Gre pa za parodontološko ambulanto v ZD Lj.
Lp!

New Report

Close