Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Parodontologija parodontoza

parodontoza

pozdravljeni,

moja mama bo stara 50 let in ima hudo obliko parodontoze. nekaj zob ji že manjka, večina pa se ji jih maje. problematična je še posebno zgornja čeljust. ocenjujem da ji bo v roku 1 leta izpadla večina zob zgornje čeljusti. Problem je ker noče k zobozdravniku, ker ve, da ji bo izpulil majajoče zobe, zavarovalnica pa krije le majhen del proteze. trenutno je naše finančno stanje tako, da si ne moremo privoščiti, da bi sami dodali še od 700 do 1000 evrov. zanima me ali je možno ob tako hudi parodontozi dobiti popolnoma finančno krito protezo oz. pridobiti še kakno dodatno olajšavo? prosim za čim hitrejši odgovor.

lepo pozdrav in hvala za odgovor

Pozdravljeni,

na zastavljeno vprašanje vam žal ne znam odgovoriti, saj se ukvarjam izključno s parodontologijo in ne poznam pravic zavarovancev ZZZS glede protetičnih nadomestkov.
Vsekakor pa predlagam, da mama čimprej obišče zobozdravnika. Ta bo ocenil, katere zobe je mogoče s parodontalnim zdravljenjem ohraniti in kakšne so možnosti nadaljnje, protetične rehabilitacije. Na podlagi tega bo lahko podal tudi finančni vidik zdravljenja.
Nikar naj ne odlaša!

Lp, AM

New Report

Close