Najdi forum

Parodontoza

Spoštovani!

Rada bi vas vprašala za vaše mnenje o zdravilu Periostat za zdravljenje parodontoze.
Namreč, povprašala sem dva zobozdravnika, kakšno mnenje imata o tem zdravilu, in eden je bil zelo navdušen, drugi pa sploh ne.
Kaj vi menite, bi se splačalo poizkusiti zdravljenje s tem zdravilom?
V Sloveniji se ga sicer ne dobi, ga je pa možno kupiti v tujini.

Najlepša hvala za odgovor,
Anja

Pozdravljeni,

zdravilo je antibiotik doksiciklin. Nikakor vam ne priporočam jemati zdravilo brez priporočila zobozdravnika. Tega vam preko neta ne morem posredovati, ker ne vem kakšno je stanje vaših obzobnih tkiv, kakšno je bilo predhodno zdravljenje, itd. Vsekakor jemanja zdravila na lastno pest ne odobravam!

Srečno.

Nataša Prebil, dr.dent.med. Zobna ordinacija Prenadent Draga 1, IG pri Ljubljani tel. 040 934 000

Spoštovani!
Že nekaj časa me je bolela štirica zograj. Naročila sem se pri zobozdravniku, ki mi je zob najprej slikal. slika je pokazala vnetje
ob korenini, nimam pa nobene otekline, niti ni smradu, torej ne gre za granulom – pa tudi ko sem že imela granulom, so mi zob (nekdo drug) lepo
pozdravili, zapolnili koreninske kanale in je vse OK že 25 let Zato me je
zelo začudila njegova odločitev, da bo zob kar izpulil. Zaenkrat ga je
samo odprl in pustil kar takega, brez zdravila, s pripombo, da me utegne
boleti, če se bo hrana nabrala v “luknji” in me naročil čez mesec in pol. H komu naj se obrnem po pomoč, da bi mi zob pozdravil? Hvala za odgovor

Pozdravljeni,

težko odgovarjam glede pravilnosti posegov vašega zobozdravnika. Morala bi napraviti klinični pregled in pogledati rtg sliko. Sicer je pri predhodno zdravljenih zobeh možen pojav asimptomatskega kroničnega apikalnega parodontitisa, ki ga je potrebno ponovno zdraviti.
Pomembno je, da zaupate svojemu zobozdravniku, sicer si poiščite takšnega, ki mu boste lahko.

Srečno.

*** dr. dent. med. *** Zobna ordinacija Prenadent *** tel. 040 934 000 www.zobozdravstvo-prenadent.si *** www.informacija.net/zobna-ordinacija

New Report

Close