Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Homeopatija Parodontoza in homeopatija

Parodontoza in homeopatija

    Pozdravljeni,

zdravim parodontozo pri zobozdravnici, ne vem, zakaj, v teh dneh se mi je zadeva poslabšala. Kontrolo imam v četrtek, 18.1. Ali obstaja v homeopatiji kaj za podporo zdravljenju? Več let mi dlesni niso krvavele, zdaj, ko pa jih zdravim, se je pa poslabšalo. Tega ne razumem.

Hvala in vse dobro!

Samo prijavljeni uporabniki lahko vidijo priponke.

Pozdravljeni,

Težko rečem, zakaj je zdaj krvavitev, ki je prej dolgo ni bilo, tudi ne vem, na kakšen način poteka vaše zdravljenje. Gotovo bo ob kontroli čas tudi za posvet z zobozdravnico.

V homeopatiji pri krvavitvi iz dlesni in parodontozi pride v poštev precej zdravil. Bistveno je, katere simptome še imate poleg navedenih. Morda bi pokusili s homeopatskim hammamelisom, zlasti, če je krvavitev temnejša. Druga možnost je calendula, ki umiri vnetje. Za samozdravljenje vam svetujem nizke potence, na primer 2 tedna, 1x do 2x na dan.

Glavna zdravila pri parodontozi so še mercurius, kreosotum, phosphorus, sepia in številna druga, vendar je pri teh kar potrebno upoštevati simptome celotnega organizma in k pacientu pristopiti celostno.

Mojca Lombardo, dr. med., spec. druž. med., dipl. ECH *** e-naslov: [email protected]

Najlepša hvala!

Kako pa je z jemanjem, ker je zobozdravstveni poseg kot antidot, ali ne?

Hvala!

Res so zobozdravstveni posegi, zlasti, če so boleči, lahko antidot homeopatskim zdravilom. Tudi zato je primerno, da zdravilo, v nizki potenci, v teh primerih jemljete vsak dan, da preprečite antidotiranje.

Mojca Lombardo, dr. med., spec. druž. med., dipl. ECH *** e-naslov: [email protected]

Najlepša hvala!

LP

New Report

Close