Najdi forum

Parket vs.laminat

Pozdravljeni,
Kako ste zadovoljni z enim oz drugim? Gre za spalne prostore in hodik , kjer se hodi samo v copatih, nagibava se bolj k parketu, je pa parket občutno dražji in ne dobi se tako lepih vzorcev kot pri laminatu, pri laminatu me pa moti zvok,..

Kaj svetujete?
Vnaprej hvala za vaša mnenja,
M

Imamo izkušnje z obojim, vendar se za laminat ne bi odločila več, je gladek, moti me zvok (hoja po njem), predvsem pa toplota, ki je na laminatu ni občutiti. Hodimo bosi po enem in drugem, s toploto parketa ni primerjave. Splača se dati nekaj več za parket, že samo zaradi njegove toplote, sploh če so pri hiši otroci, ki so veliko na tleh. Toliko z mojega stališča, pozdrav.

Napisala bom le glede vzorcev: pojdite malo po internetnih straneh, kakšne vse vzorce nekateri naredijo s parketom. Res pa je, da je cena temu primerna, če gre za mojstrovine parketarjev in parket.

V prejšnjem stanovanju smo imeli parket, v tem sedaj pa laminat.
Ni primerjave, nikoli v življenju več laminat. Po nekaj letih vse leti…občutneje (vidneje) se poškoduje. Je hladnejši. Bolj drsi.
Imamo majhne otroke in smo na tem, da ga vržemo ven. Nameravali smo dati not pluto, pa je kar draga in še ne vem – ali bo parket ali bo pluta. Laminat pa zagotovo nikoli več..

Laminata nikakor ne priporočam (zvoni, zelo hladen, lisast,…) Opremljamo 3 otroške sobe in smo se odločili za klasičen hrastov parket z dodatki iz jasena. Ker smo na meji s Hrvaško, smo ga pripeljali iz Karlovca in sicer 3. klaso, ki je super. Pa še 30% ceneje pride. Drugače pa priporočam Vogart iz Brezovice pri Ljubljani.Videla sem njihovo delo pa tudi več klas parketa imajo. Po mojem se 1. klaso se splača vzet, ker isto narediš z 2. oz.3.
Srečno pri izbiri.

Laminat ne, gotovi parket tudi ne, raje lamelni parket, pa malo drugače postavljen, da ne izpade tako ˝blokovsko˝. Najraje pa klasični.

pozdravljeni

prava izbira je parket

za ceno dobrega laminata in gotovega parketa dobite lamelni ali klasičen parket kar je veliko boljše od laminata ali gotovega parketa

Lamelni parket z materijalom 28 eur/m2

klasičen parket 48 eur/m2

informacije na 041 258 628

parketarstvo todic

GOTOVI PARKET JE ZAKON
Vsaj dokler je nov.
Treba pa ga je lepit na podlago,ker se lepše hodi pa pametno ga je lepit tut med sabo zarad vode.
Klasični parketi- 5 let pa jih ne bo več na trgu

New Report

Close