Najdi forum

Parket v kuhinji

V kuhinji imamo parket. Kako lahko zaščitim tla, da se v kotu pri kuhinjskem koritu (kjer se največ stoji) ne bi parket zdrsal.
Ploščice ne pridejo v poštev, ker jih ne moremo položiti. Predpražnik mi ni všeč. Gre pa za tak polkrog. Je mogoča kakšna varianta s pleksi steklom? Ima kdo kak podoben problem oz. rešitev …

Jaz imam čisto isto zadevo. V kotu med koritom in štedilnikom zdrsano, brez laka. Karkoli gor polagat je brez veze, se boš zaletavala in spotikala ob rob. Jaz bom malo pobrusila, da bo raven rob in s penastim valjčkom prelakirala, da bo parket zaščiten.

Ma nekaj so mi pravili, da bi lahko kos pleksija odrezala in položila na tla. Če bi imel zbrušen rob, bi to šlo, kaj se ti zdi?! Vseeno se mi zdi, da bi se kaj lahko rešilo …
Preveč kuhamo, to bo:)

V vašem primeru je žal ena od trajnejših rešitev ravno odstranitev parketa v določenem pasu, nato pa vstavitev zaključne letvice in položitev keramike.
Pleksi steklo bo kmalu postalo “zdrsano” in ne bo videti prav lepo. Če pa ste se odločili za to rešitev, potem naj bo vsaj matirano. Dobro pa premislite o tem, kaj bo parketu povzročila vlaga, ki bo na tak ali drugačen način pronicala oz. se zadrževala pod pleksijem.
Če imate bolj moderno kuhinjo bi se mogoče raje odločili za Inox ploščo, odrezano po meri. Če ne zaradi česa drugega pa vsaj zato, ker je tanjša in pri prehajanju njenega roba le-ta nebi toliko motil izpostavljenih nožnih prstov (hehe).
Če se ne bo nič od tega “prijelo” pa ti še vedno ostane predlog od “ČISTISTO”. Nežno brušenje, odstranitev VSEH! prašnih delcev in potem prelakiranje s kakšnim zelo dragim in dobrim dvokomponentnim lakom za parket.
Lahko pokličeš za nasvet.

Mag dom,
041 832144
Gorazd.

Hvala Gorazd, sedaj čakam še parketarja, da pove svoje. Če ne bomo našli rešitve, pa vas zagotovo pokličem, saj ste polni idej. Parket smo na novo položili, ker nimamo betonske plošče, keramika ne pride v poštev in se moramo nekako znajti brez tega.

New Report

Close