parket v kuhinji
Mi imamo parket v kuhinji, zdaj bo kmalu že deset let. Počasi ga bo treba prebrusiti. Ko na hitro pogledaš, je sier lepo ohranjen, a podroben pregled razkrije več vdrtin od udarcev. Enkrat je padla na tla ta težka deska za rezanje, in seveda je padla na vogal – taki udarci se na parketu poznajo. Pa kdaj pade kakšen nož, pa tudi lonec je že letel po tleh in pustil sled. Eni v našem gospodinjstvu so pač hitri in površni in tega se jih ne da odvadit:)
Čisti se v redu. Sesamo z navadnim sesalcem tako kot celo stanovanje, po končanem delu v kuhinji pa zvečer ponavadi še malo pobrišemo z vlažno (ne mokro!!) mikro krpo. Na ta način spravimo stran tudi kakšne mastne madeže pred štedilnikom. Nimamo pa po kuhinji nobenih tepihov ali drugih cunj, ker je z njimi veliko več dela kot pa s sprotnim čiščenjem parketa.
Ko smo dajali parket, smo se zavedali njegove ranljivosti in smo že takrat rekli, da če se bo preveč obrabil, ga bomo pa pač dali prebrusit in kasneje zamenjat. Vseeno nam je bila to dosti boljša izbira kot keramične ploščice, ki so meni osebno pretrde in zelo hladne. Imamo pa zelo majhno kuhinjo, tako da zamenjava tistih par kvadratnih metrov parketa ne bi bila tak strošek.
Če ga bopotrebno zamenjati, bomo najbrž da ponovno dali parket.
Enako. Imam parket. Ima precej “bojnih ran” od loncev, krožnikov in drugih stvari ki so že padle na tla.
Čisti se OK. Čez čas ga bomo zbrusili in bo spet OK. Ko grem v hišo si bom vsekakor dala po tleh parket – tudi kuhinjo.
tudi na ploščicah se odkruši če kaj težkega pade (vidim v kopalni, ko mi je 2x padla dol flaška s parfumom).
so me pa vsi opozarjali da parket ni za kuhinjo, kaj če se kej polije,… bla bla…. se je polilo, pa smo takoj pobrisali in ni nobenih težav.
ne se bati parketa v kuhinji, tudi videz je meni lepši s parketom.
Jaz bom tudi imela povsod parket, razen v kuhinji se še odločam…ali linolej ali parket. Problem je, da ne vem, kako bo kuhinja pasala h parketu, ki je hrast – brez grč, varianta s svetlimi niansami – zelo pisan, a kljub temu ima zelenkast ton in si zelo omejen z izbiro pohištva… ne vem, ali pa samo jaz kompliciram in se človek s časom vsega navadi.
Linolej pa dobiš v vseh živih odtenkih, je naravna zadeva in baje zelo trpežna ter topla.
5ra 82
če boš imela povsot parket, ti priporočam da daš tudi v kuhinji, je bistveno bolj topel kot linolej.linolej je le plastika, parket pa les.glede na nianso parketa ter kuhinje, vedno priporočam da če je kuhinja hrast, naj bo tudi parket hrastov ali pa kot so štoki-vrata.
priporočam da ne mešaš preveč barv saj bo še slabše.
linolej oporabna doba 10-15 let (potem ga morate vrči ven in drugega not), odvisno tudi koliko otrok, koliko hodite po njem (ali je to ena oseba ali več).
parket oborabna doba 20 let (če je polakirano z zelo dobrim 2 k pu-2komponentni poliuretan- vodni lak sploh ni govora,sploh pa ne za v kuhinjo)-nato pa se po 20 letih pogrusi in še enkrat polakira
kar naj govorijo da je vodni lak bolj zdravo…bla bla
jaz imam parket v kuhinji , tašča pa linolej in ji je žal da se je odločila proti parketu
to je to, odloči se pa sama, če te še kaj zanima pa ni problema, sem vedno na voljo..
lepo oprenljanje