Najdi forum

parket v kuhinji

Ima kdo izkušnje s parketom v kuhinji- klasični masivni parket. Katero vrsto priporočate, ali se bo hitro uničil…

Mi ga imamo, techno parket in je ok.

V kuhinji bi odsvetovala parket, vsaj v tistem delu, kjer se pripravlja hrano in kuha.

Jaz imam navaden parket – imam pa tam, kjer največ stojim, tepih, ker me sicer zebe v noge. Ne vidim problema. Če se kaj strese, polije, pač pobrišeš, kot bi tudi sicer.

tudi jaz imam običajen parket, po celi kuhinji, pa tudi tepih, tako kot metulka – ni težav

Za v kuhinjo je zanimiva rešitev pluta. Če je pravilno lakirana, se zelo preprosto čisti, pa tudi razne poškodbe (zareze, praske, vdrtine…) se manj poznajo, saj pluta sama izravna oz. zapolni poškodovani del.

Tepih na parketu že, ampk vseeno ni lepo, če se polije kaj takega, kar se težko odstrani, ali pa kaj težkega razbije ali pa samo da ti pade kakšna posoda na tla. Pa še nekaj, parket pod tepihom bo čez nekaj časa obledel.
Priporočam keramične ploščice.

kaj pa delete po kuhinji, da bi se tako polivalo? tisat malenkost se pa obriše, pa je. Če pa posoda pade na tla, se pa tudi ploščice lahko odkrušijo. Čeprav mi tudi tu ni janso, kako naj bi posoda kar padala po tleh.
So pa ploščice zato bolj hladne in neprijetne za hojo, pa še življensko nevarne, ko so mokre, ker drsijo –
Parket pod tepihom pa ne obledi, nasprotno, ostane svetel – res pa potemni naokrog in nastane kontrast. V čemer pa ne vidim problema, saj tepih ostaja.

skratka, primerjati ploščice/les se mi zdi posvem zgrešeno.To sta povsem različni zadevi,stvar okusa in navad. Si težko predstavljam ,da bi nekdo, ki mu je všeč parket, istočano razmišljal o ploščicah in obratno.

Borg, ti se verjetno bolj malo giblješ po kuhinji, ne?
In nekdo, ki nekaj ne ve, pač sprašuje po forumih, saj zato pa so!

New Report

Close