Najdi forum

parket (ali podobno) v kopalnici

Ali ga ima kdo inštaliranega? ali je parket poseben, npr 100x lakiran? kako se obnese? ali je kakšen drug les primeren za tla v kopalnici?

Hvala za odgovore….

Noben les ni primeren za v kopalnico. ker je tam veliko vlage, les se namoči in suši in spreminja svoje dimenzije. Tako bi se v slučaju če kaj poliješ parket razširil, in to v zrak, ker nima it nikamor drugam. Pol maš pa dvignjen parket .

Težko boš pa lak tolikokrat polakirala, da ne bi kakšna voda prišla do lesa, saj se kaj hitro kakšen delček laka okruši, skoz pa udari vlaga in les se napije.

Za kopalnico je primeren TIK. Iz tega je narejeno vrtno pohištvo boljše kvalitete kar pomeni, da ga voda in vlaga ne uničita.

Mi ga imamo, jesenovega, pobarvanega, polakiranega z lakom za jadrnice. Star je skoraj 6 let, pa mu še ni hudega, približno toliko je uničen kot bukov v ostalih prostorih. So pač otroci pri hiši, jaz pa ne kakšna ekstra gospodinja….

Ja kot je ze napisala mimika pred mano. Teak je primeren za vlazne prostore. To je super les odporen na vlago in je zelo trd obstojen, seveda pa tut eden najdrazjih. Mi ga imamo v dnevni sobi in ima dozivljensko garancijo.

Super je parket, tudi sama ga imam, 3xlakiranega, tudi lepo se čisti, skratka zelo zadovoljna!

lp

Če mene vprašaš mi ni žal

Tak les je tudi v savnah?

pa na ladjah.

New Report

Close