Najdi forum

parket ali laminat

Kakšne so vaše izkušnje, ali je boljši laminat ali parket za dnevno sobo? Kdo pozna kakšne kvalitetne mojstre za polaganje, kakšna je primerna cena?

Definitivno je dolgoročno boljši parket, če le zmoreš cenovno.

mislim enako. cena lamelnega parketa s polaganjem in lakiranjem 6500 sit

Vsekakor je boljši in obstojnejši parket.
Za lamelni parket smo plačali 6.000 SIT/m2.

Moji starši so laminat iz hiše dali ven in notri parket. Parket je vsekakor boljši.

se strinjam z vsemi, da je parket najboljši…. mi smo ves laminat zamenjali z parketom…. jaz ne bi položila laminata niti v klet….. moje mnenje..

smo pa mi v lj kupli parket 1 klase po res ugodni ceni mislim da je bil 1.800 sit… sem pa z njim zelo zadovoljna…drugače so pa cene okrog 3.000 pa 3 klase….

lep pozdrav

Jaz sem pa zelo zadovoljen z laminatom pri nas doma. Trpežen, lahek za čistit, lep, sam ga lahko polagaš, hodiš v čevljih pa se nič ne treseš da bi poškodoval lak. Je pa res da ne smeš kupiti najcenejšega. Izberi raje kako drago varianto in boš zagotovo zadovoljen.
LP

Imamo laminat že 11 let, pa je še vedno “kot nov”. Res pa je, da je bilo to takrat nekaj novega in je bil zelo kvaliteten. Smo v hiši in se mi ne zdi mrzel.

Absolutno parket.

Imam kolege, ki so zadovoljni z laminatom. Ima prednosti, ker je enostaven za polaganje in za vršt ven. Na njem pa je zelo tanek vrhni sloj, zato ni za grdo ravnanje z njim, za kakega psa ali mačka pa še manj. Ko se robovi okrušijo, je grd. Ampak kvalitetnejši (beri dražji) so boljši. No in smo tam. Dober laminat (cca. 3000/m2) in še polaganje, pa si čez 5 jurjev. Alternativa ti je lamelni parket, ki bo koštal isto (jaz bom dala 65oo/m2 s polaganjem in najboljšim lakom vred), je pa res, da vzame več časa in truda. Preden ti ga položijo traja, potem čakaš, da ga pridejo polakirat, potem se suši… Če izbereš mehkejši les, je manj odporen, če je trši, je bolj – ampak meni hrast žal ni všeč. Še en pomemben podatek: mački prahu se veliko bolj nabirajo na laminatu, kot na parketu. Torej: parket.

New Report

Close