parket ali laminat
se strinjam z vsemi, da je parket najboljši…. mi smo ves laminat zamenjali z parketom…. jaz ne bi položila laminata niti v klet….. moje mnenje..
smo pa mi v lj kupli parket 1 klase po res ugodni ceni mislim da je bil 1.800 sit… sem pa z njim zelo zadovoljna…drugače so pa cene okrog 3.000 pa 3 klase….
lep pozdrav
Imam kolege, ki so zadovoljni z laminatom. Ima prednosti, ker je enostaven za polaganje in za vršt ven. Na njem pa je zelo tanek vrhni sloj, zato ni za grdo ravnanje z njim, za kakega psa ali mačka pa še manj. Ko se robovi okrušijo, je grd. Ampak kvalitetnejši (beri dražji) so boljši. No in smo tam. Dober laminat (cca. 3000/m2) in še polaganje, pa si čez 5 jurjev. Alternativa ti je lamelni parket, ki bo koštal isto (jaz bom dala 65oo/m2 s polaganjem in najboljšim lakom vred), je pa res, da vzame več časa in truda. Preden ti ga položijo traja, potem čakaš, da ga pridejo polakirat, potem se suši… Če izbereš mehkejši les, je manj odporen, če je trši, je bolj – ampak meni hrast žal ni všeč. Še en pomemben podatek: mački prahu se veliko bolj nabirajo na laminatu, kot na parketu. Torej: parket.