parket
Kakšno domačo žival?? če je to pes, je lahko katerikoli parket, pa bo čez 1 leto čisto spraskan. Tudi od mačke se pozna, če nori po stanovanju, vsaj na maminem parketu se poznajo praske, tam kjer polagajo ovinke ( hihi), ko se mačke lovijo med seboj.
Drugače pa imamo mi mat lak, jaz ne maram sijaj laka, ker se od bosih nog poznajo stopinje . Potem lahko skos s coto dirkaš po hiši in brišeš.
Mat mi je lepši, že pol mat pa se kar precej sveti. Bleščeč mi je pa čisto mimo – ampak to je pač osebno mnenje.
Odločila sva se pa – vsaj v spalnici – za nelakiran parket oziroma voščen premaz. Če nimaš ravno navade redno zlivat vode po tleh in če je to manj prometen prostor, je okej, pa zelo zelo lep. Po štirih letih je kot nov. Če pa rada pucaš in drgneš, to ni prava izbira. Midva ga samo z vlažno gobo na držalu, vendar ne sme teči od nje, mora biti dobro izžeta. To je vse.
Če misliš pod že lakiran parket to, da ga po polaganju ni treba več lakirati, ti odsvetujem.
Res je enostavno in poceni, izgleda pa “plastično”, kot kak laminat.
Lep na pogled in bolj trpežen je parket, ki se položi surov in potem lakira.
Lepši je mat, bolj trpežen sijaj.
Bolj praktičen (prej se posuši in nič ne smrdi) je vodni lak, mnogo bolj trpežen nitro.
Probala že vse variante, prisegam pa še vedno na klasični parket,
lakiran z nitro, sijaj.