Najdi forum

prav tako sprašujem kje svetujete kupiti kvaliteten/ugoden (po možnosti) hrastov parket za talno gretje (debeline do 10 mm). Najlepša hvala za nasvet.

mislim, da se ti splača pogledat v Alpod (poglej na internetu). Imajo zelo veliko izbire. Ravno sta tast in tašča vzela hrastov parket – rustik in je eden izmed ugodnejših.

Midva sva se odločila za “eksotičen” parket, pozabila sem ime, ampak hotela sem povedati nekaj drugega: ne pozabi si ogledati “2. klase” teh parketov, ki so veliko cenejše, štos je pa v tem, da niso tako enovite barve, ampak je na njih videti veliko več struktur. Če imata dobrega parketarja, bo parket položil tako, da ne bo videti “lisast”, ampak samo bolj “živ” in – vsaj za naju – veliko lepši od njegovega luksuznega sorodnika iz 1. klase. Poleg tega je bil znatno cenejši.

Parket je videti fenomenalen – kdor ga je videl, je takoj spraševal, kje bi se ga dalo dobiti, stal je pa kot en povprečen, dolgočasen “domač” parket.

koliko pa je bila cena 1 kv. metra – če seveda ni skrivnost?

pa sta ga nabavila v Alpodu?

Pojma nimam, od tega so že tri leta … Bilo je nekje v Šentvidu, na poti proti restavraciji Kaval …

Spomnim se pa, da je bil parket res po zmerni ceni. Imela sva srečo, da je bil parketar spreten, tako da je zdaj parket res lep.

Mi tudi nikol več laminata! Pa še

o laminatu in Alpodu:

http://med.over.net/forum5/read.php?98,5144105,9900146#msg-9900146

Vem da je pomembno pri talnem gretju da je spodnji sloj iz vezane plošče breza. Ko smo hodili naokoli po trgovinah so ti za talno ponujali svašta: od troslojnih parketov do masivnih. Nazadnje sem kupil troslojnega na smreki hrast rustik v Alpodu, Morem reči da nisem zadovoljen saj so razmaki med deščicami mnogo večji kot sem pričakoval in kot so mi zatrjevali in tudi talno ne dela prav kot bi moralo. Parket je oljen in se vsaka kapljica pozna.
Je pa brat takrat kupil parket hrast nekje v Sežani. Pri njemu je pa parket dvoslojni na brezi in prav tako oljen pa nima nobenih problemov ne z madeži ne z razmaki pa še širši je. Njegov hrast je čist drugi, lepši, kot da nebi imela istega lesa.

Pravkar se odločujemo za nakup parketa in sem zasledila to temo na internetu. Matej33 ali je tvoj brat slučajno kupil parket tukaj http://www.valles.si/gotovi-parket
Bili smo namreč pri njih v salonu v Ljubljani. Sicer jih zelo težko dobiš saj je salon odprt po dogovoru, vendar se mi je pa ponudba zdela najbolj zanimiva glede razmerja cena – kvaliteta.
Veš slučajno, kako je bil brat zadovoljen s polaganjem parketa?

Da, je bil valles. Glede na to koliko hvali parket je bil zadovoljen.

Da, je bil valles. Glede na to koliko brat hvali parket je bil zelo zadovoljen.

Ko sem jaz iskala sem dala povpraševanje na wwwvsezagradnjo.eu in se tako odlocila za najugodnejšega lp Pika

Pri parketu je teško gledat samo na ceno, ker je pomembno kako je obdelan termično al je barvan, če je primern za talno gretje (če se to rabi), kakšno debelino ima vrhnji sloj…

kakšen parket pa rabiš?

New Report

Close