PARKET
Sem ravno položila javor rustik (2 klasa – se mal vidijo letnice, malo šekast, zelo naraven videz) in sem zaenkrat navdušena. Je pa lamelni. Plačala bom cca. 6.500 sit/m2 s polaganjem, materialom (lim, parket, vodno-poli lak), brušenjem, letvami… z vsem skupaj vred). Mislim, da je stvar zelo ugodna in veliko boljša od kakega laminata, pri katerem prideš na pribl. isto ceno v končni fazi. Treba je meti samo več časa (pač ni položen v enem dnevu, tako kot laminat) in potrplenja s prahom med brušenjem.
Pri brušenju parketa je ravno toliko praha kot pri polaganju laminata….pa še manj trdoživ je od parketa:))
Pa še nekaj o parjeni bukvi!
Zelo lep parket, ga imam sam! Pa čeprav sem parketar. Nekaj bi dodal…..vsak parket potrebuje vzdrževanje….kupi si vlažilec zraka in vzdržuj vlago v prostoru bo dobro za parket in zate!!!!
Lep pozdrav
Pozdravljeni!
Ko smo ravni pri vlagi. Sama ima tudi parjen bukov parket, pa nisem prav zadovoljna. Vlažnost v hiši je med 60 in 70, pa se kljub temu pozimi naredijo reže (tudi do 5 mm), poleti je pa vse krasno. Sem vprašala parketarja zakaj je tako, pa je bil odgovor, da je to tako in, da se ne da nič naredit. Me zanima vaše mnjenje, Lojzek.
hvala in lp
Pozdravljeni,
takšna vlaga je pozimi, poleti je med 45 do 55. Oh, tudi vlažilce imamo, tiste po radiatorjih. Je pa zanimivo, da v sobi, kjer sušim perilo, teh rež ni. Vrata pa so vseskozi odprta, tako da kakšne enormne razlike v vlažnosti po moje ni. Tukaj je radiator odprt, brez vlažilcev. Zanimivo.
Hvala in lp