Najdi forum

Park zvončkov Kranj

Drage mamice
Vaše zgodbe berem že nekaj časa, čeprav imam srečo in nisem imela tako žalostnih izkušenj kot ve.
Že celo leto se pa pripravljam in se oglasim, čeprav bo gotovo rekla, da me nič ne briga.
Gre za otroško pokopališče v Kranju , ki je podobno parku zvončkov v Ljubljani.
Mimo tega pokopališča grem nekajkrat na teden, ker imam v bližini grob.

Ugotavljam, da je ta del pokopališča skrajno neurejen, običajno se okrog valjajo razpadli plišasti medvedki, zelo stare sveče in rože, in ko veter to razmeče, je podobno smetišču.

Nekateri grobki so zelo lepo urejeni, ampak še to ne pride do izraza, ker je okrog takšna šara.
Razumem, da niste kar naprej tam, nekatere verjetno sploh niste iz bližine, gotovo pa si ne želite, da bi vaš otrok bil pokopan na delu, ki je kot smetišče.

Ne, ne obsojam vas, ampak upravo pokopališča, ki bi gotovo lahko našla način in sistem, da bi
ta delček izgledal tako urejen kot ostalo pokopališče oz. še bolj, saj so tam sami nedolžni otročki.

Me je že imelo, da bi kar sama stopila na upravo in rekla, naj nekaj ukrenejo (jaz imam v glavi vsaj 3 ideje, oni bi jih morali imeti še več)…. zato zdaj pozivam vas, da ena ali še bolje več skupaj stopite do uprave in se pogovorite.

Pa brez zamere, jemljite kot dobronamerni predlog.

Strinjam se s teboj. Res je zanemarjeno. Zabolela me je beseda smetišče, kajti moja hči počiva tam. Midva sva dala narediti ploščo in sva zadnja, ki sva jo dala. Za nami je še veliko grobov in nekateri samevajo.
Obrnila sem se že na skrbnike pokopališča pa nič. Včasih sama poberem prazne sveče in počistim. Ne vem kaj naj še storim.

PoPo
Verjamem da te je zabolela beseda smetišče in vem, da je tema, ki sem jo sprožila občutljiva,
sploh zato, ker naj bi me nič ne brigalo. Zato ne zameri, nisem hotela nič hudega, hotela sem predstavit situacijo, za katero seveda ve mamice in očki niste krivi. Ampak priznati moraš, da dejasnko izgleda tako, vsaj včasih.
saj ni problem v grobovih ki samevajo, meni je čisto jasno da svojci ne stojijo dnevno tam da bi urejali in čistili, zato bi bilo prav, da upravnik naredi en red, da se grobki delajo lepo po vrsti
in da so sveče in rože mogoče vse na enem kupču , recimo na začetku, da vsi ne tacajo sem in tja.
Vidim, da si opazila isto kot jaz in se obrnila na upravnika, verjetno jih bo treba še mal pritisnit.
P.S. – tudi jaz včasih kaj poberem, več pa ne morem in ne smem.

Ne vem, kaj se dogaja v Kranju, niti vse mamice, ki so imele spontani splav, ne vedo, kje so njihovi otroci. To je skupni prostor, namenjen za raztres pepela in za vse, ki nimajo svojega groba. Sem iz Kranja, s prijateljico, ki je izgubila dva otroka do 12 tedna nosečnosti, sva šli na pokopališče in je rekla a tukaj sta, končno vem, kje sta. Po 7 letih. Pri nas je to kar en krog iz cipres tam nekje malo izven,za robom, Nobenega obeležja, nobenih imen, in skoraj nihče ne ve, da je to tudi del pokopališča.

Res imajo v porodnišnici to slabo organizirano, kajti niti nimajo ustrezne osebe za pogovor. K meni je prišla medicinska sestra, ki se ji j epred leti podobno zgodilo in ona se pogovori s teboj.

Meni moram reči so takoj povedali kje bo hči pokopana, v nasprotnem primeru bi vprašala. Ko sem šla s porodnišnice sem hotela takoj na pokopališče, niti nebi mogla čakati 7 let, da bi izvedela kje leži moja hči.

Strinjam se z vami in sicer jaz imam otroka pokopanega v Ljubljani res,da ni tam tako,kot bi moglo bit sam vseeno ne zgleda pa kot na smetišču. Sama grem na pokopališče vsak mesec,ker živim na polzeli in takoj po izgubi sem ga našla kje leži.

kaj se pravi grobki, to skupni je grob in ne da se daljo grobki… moja dva fantka sta tam pokopana in ravno sama sem “rovarila” po občini da se je vsaj malo premaknilo… žal je potem prišel Perne, ki je kvazi psihiater pa ni na tem področju naredil nič… kljub mojim številnim mailom… bo potrebno Bogataja mal pocukat za rokav,,, uredijo naj travico, prepovedo grobke (če jih kdo želi ima možnost individualnega pokopa!), zasadijo rožice in postavijo plac, kjer se bo dala prižgat svečka… to je to… mogoče se bo katera jezila, ampak tako bi bilo prav..

Se popolnoma strinja s teboj mucica 45.

Tudi meni bi bilo najbolj všeč, da bi skupaj pokopani. Mene moti tudi to, da ne povedo, da ni žara. Skupaj bi moralu biti.
Žal pa temu ni tako, in da na grobu ne raste trava sem dala narediti ploščo, ki leži, da lahko brez problema kosijo in urejajo (če in ko sploh).

Če misliš na Kranj, ni skupni grob ampak so posamezni grobki, nekateri imajo marmorno ploščico z imenom in letnico, drugi nič. Ti grobovi so na starem delu pokopališča,
v bližini grobov nemških vojakov.

New Report

Close