Najdi forum

Pozdravljene!

Ne morem si kaj, da ne bi komentirala mojega današnjega obiska parka zvončkov. Kmalu bo pet mesecev odkar sva se z možem poslovila od najine deklice in pogosto odhajava v park zvončkov – prižgeva svečko, se pogovarjava, odneseva dogorele sveče v smeti… Prav tu pa se pojavi ena težavica, ki me strašno moti. Za prvega novembra se je obisk parka zelo povečal – ljudje so prinašali sveče, pa rože in razne spominčke… le malo pa jih je pomislilo, da bi bilo dobro ovenele rože in dogorele sveče čez nekaj dni pospraviti… Res sem žalostna. Moja žalost pa je toliko večja, ker sem opazila,da določeni spominčki in vazice pogosto skrivnostno izginejo ( izginil je tudi moj lonček z resjem). No, pa bom preživela – naredila bom kaj novega.
Zanima me, kako na te stvari gledate ostale mamice, ki prihajate v park zvončkov…

Pozdravček vsem!

Ojla pozdravljena!
Če je temu res, sem razočarana, jezna in besna. Sicer moja punčica ni tam, v petek sem bila prvič v Parku zvončkov in priznam, da me je ganilo, ko je tam toliko lepih reči, namenjenih vašim sončkom in če to nekdo vzame, je zelo zeeeeelo grdo. Res je, pa da bi lahko uvelo cvetje in dogorele svečke odstranili vsi, za lep kotiček naših malčkov.
Lep pozdrav

Pozdravljena,
na žalost tudi jaz ugotavljam, koliko stvari je zmanjkalo na Polju belih vrtnic v Mariboru. Enostavno ne morem verjeti, da ljudje nimajo niti malo občutka in lahko stvari, ki jih namenjamo našim angelčkom, odnesejo brez vesti. Glede odnašanja pogorelih sveč in cvetja pa bi moralo poleg staršev skrbeti tudi Javno podjetje Žale, toda na žalost temu ni tako.

Pozdravljene!

Tudi sama sem pretresena nad početjem brezvestnih ljudi.
Ne morem razumeti,da lahko nekdo poseže v tisti prostor,ki je za nas tako sveti in nam zelo zelo veliko pomeni.

Sama imam hčerko pokopano v individualnem grobu na manjšem pokopališču v manjšem kraju.
Moram napisati,da osebno nimam slabih izkušenj vendar pa me vsakič,ko pridem na grob vedno stisne pri srcu ali je vse tako kot sem pustila?!?!
Ne morem sprejeti misli,da bi nekdo premikal ali celo odnesel igračke in pajacke, ki so namenjene moji Brini.

Mogoče samo kot namig : poskusite na predmet,ki ga poklonite vašim zvezdicam napisati posvetilo…npr… na keramičnega medvedka napišeš : za mojega anglečka …v spomin hčerkici …
mogoče pa bo to “zganilo” trohico vesti pri človeku,ki to počne…mogoče…

Pozdravček vsem,Sabrina

Ravno pred 1 novembrom sva šla z mojim škratom mimo zvončkov in seveda sva se morala ustaviti, ker mu je bilo potrebno razložiti zakaj je tam toliko lepih stvari. Nikoli si ne bi mislila da jih kdo tudi vzame, prav žalostno. Moj škrat je pa še rekel da jim bo še on kaj prinesel, upam da ne bo kaj narobe, čeprav nobenega ne poznava v parku zvončkov?

POzdravljena!

Lepo,da s svojim škratkom obiščeš tudi kraj kot je Park zvončkov.
In nič ni narobe,če prinese tudi kakšno igračko ali ,če prižgeta svečko za naše zvezdice.
Mislim,da je to idealen trenutek,da lahko s svojim škratkom spregovoriš o krogotoku življenja, o minljivosti..seveda njegovi starosti na primeren način.
Veliko veselja s tvojim škratkom in hvala za lepe misli.
Sabrina

lep pozdrav vsem.
sama vedno pospravljam pogorele sveče v našem parku zvončkov in sem vesela, če to delajo tudi drugi. pri cvetju počakam, da je res že čisto ovenelo ali posušeno, potem ga vržem stran, saj mislim, da moramo vsi skupaj skrbeti za prijeten videz našega parka. nekako je to ena od tistih malo stvari, ki so nam bile vendarle dane. za naše otročke pač ne moremo več skrbeti. sva pa tudi midva že ugotovila, da na vsake toliko časa nekdo kar pomete vse skupaj, kar je na zidu, očitno med tem nekaj stvari vrže tudi stran. in to je res žalostno.
ta 1. november je bil sicer grozljiv, mene je streslo, ko sem prišla zvečer in je bilo toliko vsega, sveče so gorele druga čez drugo. ampak pogled od daleč je bil lepši, nekako topel. velikokrat sem pomislila, kako zelo prav smo se odločili vsi skupaj in smo naše otroke potresli skupaj. tako imam vedno občutek, da moja nuška ni čisto sama. včasih si predstavljam, da se igrajo na tistem hribčku …

bodite lepo
tina

New Report

Close